Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свещи и кабели - проблем.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Свещи и кабели - проблем.

    Здравейте. Напоследък колата ми дава някои ядове покрай запалването (струва ми се) и вчера си поиграх малко с нея. Та ето я ситуацията - на бензин колата държи много ниски обороти - около 500, двигателя тресе, неприятна история. На газ работи чувствително по-добре. Та викам си - я докато работи на бензин да дръпна кабелите един по един. Резултати - на първи и втори цилиндър работата на двигателя се влошава още повече - аха-аха да изгасне, на 3-ти и 4-ти - почти без разлика, но от кабелите хвърля искра на корпуса на двигателя. Ограниченият ми мозък разсъждава така - бензинът се пали трудно и със скапаните кабели на 3-ти и 4-ти цилидър искрата е слаба и не гори добре. Газта се пали лесно и от по-слаба искра и затова работи на газ, въпреки пробитите кабели. Бъркам ли някъде или да отивам за кабели?
    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

    #2
    Re: Свещи и кабели - проблем.

    vesko написа:
    ... Ограниченият ми мозък разсъждава така - бензинът се пали трудно и със скапаните кабели на 3-ти и 4-ти цилидър искрата е слаба и не гори добре. Газта се пали лесно и от по-слаба искра и затова работи на газ, въпреки пробитите кабели. Бъркам ли някъде или да отивам за кабели?
    По принцип по дебелите книги пише, че противно на логиката газта гори по-бавно, а бензина по-бързо, а кое се пали по-лесно - не знам.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

    Коментар


      #3
      Не знам каква ти е колата, но нали знаеш за Брава 1.4 кабелите стават от Самара.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

      Коментар


        #4
        Оглдай на тъмно (примерно вечер) дали се виждат да пробягват мълнии от кабелите към метални детайли около тях. Ако има такива ,сменяй кабелите.Ако не, опитай с комплект нови свещи.Колкото до възпламеняването на газта и бензина - на газ горивната смес се възпламенява по-лесно но изгаря по-бавно защото газта е с по-голям октан.Не е за пренебреване и факта, че като монтират газови уретби, обикновено разбутват горивната смес на бензин, или смъкват оборотите на празен ход защото на газ работи с по-високи.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

        Коментар


          #5
          Още нещо да допълня - вечер на тъмно като гледаш е добре под ръка да имаш и полуверизатор с вода да пръснеш. Ако има пробили кабели се вижда още по-добре.
          Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

          Коментар


            #6
            Мерси. Да, щеше да е добре да кажа - Мареа 1.6 с газов инжекцион - някакъв. На тъмно гледах, ама не видях да светят, ще взема да пръсна да видя.
            Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

            Коментар


              #7
              От около седмица и моята брава започна осезателно да притриса и припуква. Отделно оборотите мърдаха.Направих същия експеримент със кабелите. На 2 от цилиндрите колата загасна. На 2 продължи да работи с притрисане.Вчера сутринта купих нови кабели (Т&Н Люлин) и нови свещи Денсо от Косер на Симеон.След смяната всичко заспа, обороти, няма придърпване и припукване.Тук е момента да се изкажа ужасно негативно за свещите "Brisk platinium" за които се изръсих по 11 лв/бр. преди 3 месеца. За 17000 километра - трагични! А оня в магазина им в младост 4 ме уверяваше че щели да изкарат 90000 км!Все още си пазя оригиналните NGK-Fiat които смених на 190000 км. По добре изглеждаха от въпросните "Brisk’!
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

              Коментар

              Working...
              X