Здравейте колеги, първо искам да се похваля - капарирах прекрасно Стило - с панорамен покрив - 1.8 16V - Бордо, но както вероятно се досещате - свети лампата на airbag-a. Доколкото знам става въпрос за лоша кабелна вразка някъде около / под седалките - моля за повече информация.Поздрави Жоро
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
STILO - airbag
Collapse
X
-
Да, И аз ти препоръчвам да я прекараш през диагностика, но от това, което съм гледал по форумите ( дори и не само български), проблема би трябвало да ти се оправи бързо и лесно! Ето ти връзка за повече инфо : http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...hlight=failureУспех и Честито!
Коментар
-
Честита ти придобивка...Проблема явно е в корозията на кабелните връзки на куплунга под пасажерската седалка. Той е оранжев на цвят и просто трябва да го напръскаш с контактен спрей, който отнема патината, която се натрупва на женската букса на мястото на контакта. Това е често срещан дефект, особенно популярен при вериги с ниски напрежения и чуствителни към малки изменения на съпротивлението схеми. Такава е и веригата на Airbag-а системата при Fiat. Успех.
Коментар
-
Да си призная от ел. систиеми нищо не разбирам(е, изгоряла крушка мога да сменя), но някъде бях чел ,че на определен период от време трябвало да се сменя някакъв патрон с газ, който надува въздушната възглавница. Мисълта ми е,че червената лампичка може да е подсещане за смяната на този патрон , и това че свети не означава ,че няма да се задейства възглавницата при евентуално проишествие.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
л
лампата свити защото системата има проблем.нее гаранция чекогато свети лампата не излизат може да са единични случаи но излизат иприсветещи лампи.потринцип аербеците имат строг но годност след срока се заменят със нови но овикновено това се практикува само назапад.няма да възникне допълнителен провлем след време.нито пък светат за преминало време.тел.0897943620
Коментар
-
Днес и на мен ми светна airbag-a на дисплея изписва "Airbag failure" ... (още когато взех колата, при преместване на седалката до шофиора се случи същото, но с леко почукване се оправи) сега обаче не иска да се оправи ...Откачих буксите, свалих конекторчетата едно по едно за да ги притисна малко, накрая напръсках с контакт спрей и уви пак същата история ... следва същата процедура на другата седалка ... след което буксите които се намират в багажника за задните airbag-зи и пак така ...Сега ако някой може да ми каже какво друго мога да направя ? И каде се намират другите букси за останалите airbag ?Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
Аз имам Стило от 2001 година и никога не ми е светело не знам защо по новите имат такъв проблем.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Проблема май е в точно в този "кантар", вчера след като написах за проблема се разрових и видях писано точно за този кантар след което слезнах при колата, ударих няколко пъти седалката - натиснах с крак, а бях и откачил акумолатора след кото оправих всичко и като запалих всичко си беше наред !"GTipo" прочетох това което си написал ще ми е от полза ако има проблем с това ... Искам само да попитам ключалката която е от страни за airbag-те "е само за изключване на airbag-a на псажерската седалка или на всичките airbag-зи ?Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
Martin’s написа:"GTipo" прочетох това което си написал ще ми е от полза ако има проблем с това ... Искам само да попитам ключалката която е от страни за airbag-те "е само за изключване на airbag-a на псажерската седалка или на всичките airbag-зи ?'08 Alfa Romeo 147 Q2
ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар