Привет на всички ! Мареата ми е с фабрична аларма.Пуска се и се спира от един "кух" ключ,който за жалост нямам.ключа е в изключено положение.Реших да го сменя с друг,подходящ.Ето е и интересната ситуация за мен.Ключа има 4 клеми,на които са закачени кабелите на алармата.Както видях 2 х 2 (черен и червен),тоест мислех си че прекъсва и масата и плюса.До тук добре,но едната двойка (черен - червен) която влиза в ключа е дадена на късо.Бихте ли ми дали съвет как да игнорирам ключа и да си пусна алармата без него? Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аларма на Мареа - Ключа
Collapse
X
-
Това си е въпрос за колегите алармаджий, но като за начало можеш да провериш дали няма някаква схема по корпуса на самият ключ като е в едното и в другото положение точно кой с кой от контактите си свързва. Както по релетата има схема за тяхните контакти. После можеш да го заместиш с едно реле или ЦК ключе за да имаш пак възможност да си включваш и изключваш алармата, не подценявай тази възможност. Също не се знае и защо е била изключена.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Реклама
Collapse
Коментар