Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на PCD на джанти?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на PCD на джанти?

Имам 14" джанти,PCD 4х98,централен отвор 58мм.Примерно искам да сложа 15",PCD 6х110,централен отвор 65.Възможна ли е изобщо такава смяна и ако да,какво ми е необходимо за да осъществя подобна смяна?Колко струва и пречи ли нещо на колата,окачване,спирачки нещо,разход на гориво и т.н.

Re: Смяна на PCD на джанти?

xploda написа:
    Имам 14" джанти,PCD 4х98,централен отвор 58мм.Примерно искам да сложа 15",PCD 6х110,централен отвор 65.Възможна ли е изобщо такава смяна и ако да,какво ми е необходимо за да осъществя подобна смяна?Колко струва и пречи ли нещо на колата,окачване,спирачки нещо,разход на гориво и т.н.
    Ти цял мост трябва да смениш Как от четири отвора ще отидеш на 6 И какви са тия 6х110мм
    http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
    Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
      Как от четири отвора ще отидеш на 6?
      xploda написа:
      Примерно искам да сложа 15",PCD 6х110,централен отвор 65.
      Четеш ли изобщо всичко? Yellow_Flash_Colorz_PDT_30

Коментар

xploda написа:
        Dodo 155 написа:
        Как от четири отвора ще отидеш на 6?
        xploda написа:
        Примерно искам да сложа 15",PCD 6х110,централен отвор 65.
        Четеш ли изобщо всичко? Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
        Сигурно и аз не мога да прочета всичко,но Примерно от 4 да преминеш на 6 отвора доста интервенция ще има по колата.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Чета, ама се чудя дали да се смея или да плача А как ти се струва "...Мога ли да си купя МАЗЕРАТИ и да му приспособя 1.9 TDI от VW, защото имам ГОЛФ? Много ли ще ми струва това и ще се отрази ли на вървенето?..." Хлапе, 4 нови джанти 4х98мм на 15" струват 450лв. с всичките му салтанати За чий *** ти е да правиш преработки, с които и в завода не биха се захванали
          FIAT Punto 02' 1.9 JTD
          FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 ли си к’ъв си не те знам,ама верно иди се прегледай някъде БАТЕ (препоръчвам ти някоя психиатрия да понабият разхлопаните дъски).К’ъв си такъв особняк и аз не знам.Във всеки един въпрос или мнение които казвам ти все се заяждаш.Предния път "На колко си години,Имаш ли книжка" сега "Хлапе".Кой помага кой не нашия все да се пробва да ме закопае.Няма да стане бе мъжки (или женски или какъвто си там).Това че си прочел 20 статии/мнения/вестника/списания повече от мен не те прави син на Рудолф Дизел,че да ми се правиш на някакъв супер-дупер-хипер-гига спец.Или си завършил ТТТ в някой университет,а?Много ме съмнява...Виж к’во,аз съм в правото си да питам.Това е главната цел на форумите по принцип.Ако ще ми се правиш на голям отворко по-добре замълчи.Казах ти и предните пъти казвам ти и сега-с комплексари като тебе не ми се губи време."Спецове" като тебе са ми ясни от първия поглед (в този случай-изречение).За твое сведение БАТКО въпросното "приспособяване" не е невъзможно,но да-в завода на фирмата производител наистина не биха се захванали да го направят.Точно затова хората са измислили едно такова нещо тунинг му викат не знам дали си го чувал.В случая с Мазератито това няма да е upgrade,а downgrade на колата,но нищо,този пример ти е простен (дали от ЕГН-то или от IQ-то няма особено значение,след като не можеш да направиш елементарна сносна алтернатива на нещото за което всъщност става дума).Друг е въпросът че нямаш (или си от стипците дето ги е страх да дадат няколко хил. за подобрения по колата) необходимите $ за да направиш някакъв тунинг и си изливаш яда (респективно както казах избиваш някакви комплекси) върху тези дето не ги е*е колко ще струва само и само да изглежда колата по начина по който желаят.

Коментар

xploda написа:
              Dodo 155 ли си к’ъв си не те знам,ама верно иди се прегледай някъде БАТЕ (препоръчвам ти някоя психиатрия да понабият разхлопаните дъски).К’ъв си такъв особняк и аз не знам.Във всеки един въпрос или мнение които казвам ти все се заяждаш.Предния път "На колко си години,Имаш ли книжка" сега "Хлапе".Кой помага кой не нашия все да се пробва да ме закопае.Няма да стане бе мъжки (или женски или какъвто си там).Това че си прочел 20 статии/мнения/вестника/списания повече от мен не те прави син на Рудолф Дизел,че да ми се правиш на някакъв супер-дупер-хипер-гига спец.Или си завършил ТТТ в някой университет,а?Много ме съмнява...Виж к’во,аз съм в правото си да питам.Това е главната цел на форумите по принцип.Ако ще ми се правиш на голям отворко по-добре замълчи.Казах ти и предните пъти казвам ти и сега-с комплексари като тебе не ми се губи време."Спецове" като тебе са ми ясни от първия поглед (в този случай-изречение).За твое сведение БАТКО въпросното "приспособяване" не е невъзможно,но да-в завода на фирмата производител наистина не биха се захванали да го направят.Точно затова хората са измислили едно такова нещо тунинг му викат не знам дали си го чувал.В случая с Мазератито това няма да е upgrade,а downgrade на колата,но нищо,този пример ти е простен (дали от ЕГН-то или от IQ-то няма особено значение,след като не можеш да направиш елементарна сносна алтернатива на нещото за което всъщност става дума).Друг е въпросът че нямаш (или си от стипците дето ги е страх да дадат няколко хил. за подобрения по колата) необходимите $ за да направиш някакъв тунинг и си изливаш яда (респективно както казах избиваш някакви комплекси) върху тези дето не ги е*е колко ще струва само и само да изглежда колата по начина по който желаят.
              Без коментар
              FIAT Punto 02' 1.9 JTD
              FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                xploda написа:
                Без коментар
                Аз и за това почти не пиша в форума вечеОт няколко месеца всичко ми е" Без коментар"
                FIAT BRAVO 2.0 20v
                http://www.data.bg/images/gallery/media/theam_1.jpg

Коментар

По начало има фланци, с които стават подобни смени, но дали има точно за теб незнам. Опитай да звъннеш в някой магазин за джанти да ги питаш дали продават фланци с подобен преход. Дано съм ти помогнал
                  FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

xploda написа:
                    Значи колега има няколко начина, по който можеш да направиш това което искаш: 1. С фланци - това при теб обаче няма как да стане защото ти искаш от 4 да минеш на 6- болта 2. Е да вземеш само главините на кола която има тюжеланито от теб PCD и да ги сложиш на фиатката( естествено трябва да се консултираш с някого дали може да стане , и моя съвет е да е с повече от 1 сервиз защото са малко хората който ще се навият за подобно нещо); А централния отвор не е проблем защото се правят едни втулки кото се слагат.Но незнам колк здраво и сигурно ще стане!
                    FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

team написа:
                      Dodo 155 написа:
                      Без коментар
                      Аз и за това почти не пиша в форума вечеОт няколко месеца всичко ми е" Без коментар"
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                      X