Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дълбока драскотина - каско?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дълбока драскотина - каско?

Здравейте, имам ужасен проблем и се надявам за малко помощ. Става така, че няма никой вкъщи и майка ми решава да прибере колата сама в гаража, само че изглежда не в правилната траектория и закача задната врата под прозореца на вътрешния ръб на вратата на гаража(т.е откъм пантите). Драскотина е около педя дълга и горе долу дебела в средата колкото пръст, а в краищата доста по-тънко. Колата е тъмно синя и личи отдалече, а драскотината е с ръждив цвят от врата на гаража(под наем, отвътре ок, но вратите са леко ръждясали). Въпроса ми е какво мога да направя към момента - да опитвам ли да зачистя ръждивото - явно лака е наранен, да опитам ли с пастиране някъде или не знам какво. Колата е със застраховка и пълно каско, но не знам да ли се изплащат такива щети от паркинг, може би най-добре е да се обадя.

Re: Дълбока драскотина - каско?

vital написа:
    Здравейте, имам ужасен проблем и се надявам за малко помощ. Става така, че няма никой вкъщи и майка ми решава да прибере колата сама в гаража, само че изглежда не в правилната траектория и закача задната врата под прозореца на вътрешния ръб на вратата на гаража(т.е откъм пантите). Драскотина е около педя дълга и горе долу дебела в средата колкото пръст, а в краищата доста по-тънко. Колата е тъмно синя и личи отдалече, а драскотината е с ръждив цвят от врата на гаража(под наем, отвътре ок, но вратите са леко ръждясали). Въпроса ми е какво мога да направя към момента - да опитвам ли да зачистя ръждивото - явно лака е наранен, да опитам ли с пастиране някъде или не знам какво. Колата е със застраховка и пълно каско, но не знам да ли се изплащат такива щети от паркинг, може би най-добре е да се обадя.
    Май при такива случаи (на паркинги) не искат протокол от КАТ, макар че шофьорът може да е бил пиян на мотика, докато е паркирал (не в частност за майка ти, а по принцип). Най - добре звънни в застрахователната компания, в която ти е "Каско"-то и попитай...Успех.
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Мерси, а по принцип как става, ако се окаже че е за боядистване(силно се надявам да не е ) в сервиз на булинс(мисля, че е там каското) или в Ауто Италия или примерно където си избера в Глазурит(мои познати са много доволни)?Извинявам се, но нямам много опит с тези процедури.

Коментар

vital написа:
        Мерси, а по принцип как става, ако се окаже че е за боядистване(силно се надявам да не е ) в сервиз на булинс(мисля, че е там каското) или в Ауто Италия или примерно където си избера в Глазурит(мои познати са много доволни)?Извинявам се, но нямам много опит с тези процедури.
        Bulins си имат сервиз. Ще ти я оправят там (ако ти зачетат щетата, разбира се), чичо ми е много доволен от сервиза им. А иначе процедурата е: оценяване на щетата и получаване на определена сума след 1-2 седмици и ... кой от където е...
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Не каза де си застрахован по принцип ако нямаш протокол могат да ти откажат да та изплатят за щетата и ти нищо не можеш да им кажеш ,затва е най-сигурно познат полицай да ти напише 1 протокол го измислите къде и как да е станало и така поне си спокоен че няма да те върнат иначе 1 колега беше написал как се оценява зависимост колко е нова колата но изчукване ако се налага ти пишат и боя ,за детайл изчукване се плаща към 100лв и боя там колкото отиде...и ви е като нова
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Working...
          X