Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нещо скрибучеше и спря. Може ли да е било ролка на ремък?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нещо скрибучеше и спря. Може ли да е било ролка на ремък?

В продължение на 2-3 дена и каране от по 10тина километра във всеки от тези дни ми скрибучеше нещо откъм двигателя с един монотонен звук дори и когато съм на място на свободна стига да е запален мотора. Това беше докато бяха големите дъждове - и сега като се оправи времето и то се оправи. Можете ли да дадете някакви предположения от къде обикновено се чува църкане. Може ли да са ми сменили само ремък без да са сменили ролки (това е било преди 17 000 км) и сега вече старите (или фалшиви) ролки да си отиват и от влагата лагерите им съвсем да са изгубили смазка?
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Може ли да са ми сменили само ремък без да са сменили ролки (това е било преди 17 000 км) и сега вече старите (или фалшиви) ролки да си отиват и от влагата лагерите им съвсем да са изгубили смазка?
    Възможно е , след 20 000 км разбрах , че майстора който ми обслужи първоначално колата е оставил старата ролка, "видял"(как?),че има още ресурс.
    Punto 55 SX

Коментар

Ако в ролката има още хляб трябва като я вътриш да върви "тегаво".
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

ц,га сменяте ремъка,сменяйте и ролката,ама гледайте да не ви го пренатегнат,щото от товаима повече ядове ,от колкото от хлабав ремък(ангренажен)
        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

Коментар

Ако в ролката има още хляб трябва като я вътриш да върви "тегаво".
          да,ама наи добре да се смени с ремька...аз с една ролка смених два ремька,кьсмет сьм имал...
          FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
          FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

исках да допълня, че преди да почне да стърже бях преплувал през две-три доста дълбоки (до нивото на горния ръб на бронята и долния ръб на фаровете) локви и сигурно нещо съм намокрил и като е изсъхнало е спряло да свири ... а за да я пробвам как се върти то това е наполовина работота по смяната докато достигна до нея
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Внимавай да не направиш някой воден удар. Не знам с 1.4 ли беше ама май от доста ниско дърпаме въздух Бая фиати видях позакъсали в Бургас като беше потопа тая седмица
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
              X