Здравейте,изчетох доста неща по темата за птритрисане на двигателя и за възможните причини. Но ви моля за пореден път за съдействие понеже не съм много навътре в автомобилите и в потдръжката им. Колата е Темпра 1,6mi.проблемът е в това,че при работа на бензин колета тресе доста сериозно, но оборотите по данни от таблото което е дигитално са постоянни. когато форсирам дори и лекичко или да поддържам малко по-всоки обороти всичко е наред. но на празен год все едно работи на 3 цилиндъра колата. когато вкюча на газ колата заспива. преди време я карах на компютърна диагностика и ме "одрусаха" със 36 лева в сервиз "HEED". човекът ми каза че абсолютно всичко и е наред дори специално замери и въпросното моторче за празне ход и за всеки случи го напръска със течност за почистване. каза ми че и ламбда сондата ми работела и за да се оправи разгода трябва да си оправя цялата генерация която беше много зле. След като си тръгнах от сервиза ми се стори че на бензин колата леко държи по ниски обороти от преди но в границите на нормалното. Но не прави опити да гасне. Покарах така около 1-1,5 месеца и си смених цялата генерация, от меката връзка включително до края. И от тогава колата започна на бензин да тресе сериозно. когато позагрее е малко по добре но малко. всичко е сменяно като кабели, свещи, дистрибуторна капачка, палец, останалите консумативи и някои гарнитурки.Дали може проблемът да е в това, че маисторът не можа да ми намери табелката със номера на двигателя и от там да е гледал или дал грешни данни на компютъра докато го е диагностицирал или да е свързано нещо с ламбдата понеже проблена стана много изразителен чак след смяна на всички гърнета? и другият ми въпрос е може ли да ми кажете хубав сервиз за комютърна диагностика ако се наложи още веднъж да ходя? и ако може да е по-евтинко
П.С.по принцип пазарувам от магазинът на Стамболииски, и свещите и кабелите са magnet marelli и се предполага, че са наред.след смяната на гурнетата и поставянето на резонатор, оставих колата за около 12 часа без акумулатор да изчисти ако има нещо грешки от преди по компютъра. преди като правх тази процедура колата работвше мнгоо лошо за около 1-2 минути и после се оправяше а сега не, работи лошо непрекъснато.
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар