Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин и добавки за ПУНТО 1,1 140 000 км

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бензин и добавки за ПУНТО 1,1 140 000 км

1/Какъв бензин да карам 95 Н , или по добър /какъв да сипвам /? Иначе нямам излишни пари......... 2/ Защо казват че за да чистим инжекциата ,периодично е добре да се НАПЪЛНИ резервуара с бензин и изсипе 1 шише примерно с добавка STP . Питам не може ли половин резервуар и половин шише STP ? След време другата половина ? БЛАГОДАРЯ на ЗНАЕЩИТЕ !

Моля за извинение ! Не е местото тук на въпросите ми .........

Коментар

95 е перфектен за твоя двигателВиж за добавките - нито единия нито другия вариант. На опаковката си пише за колко литра гориво е. Ако една опаковка е за 40 литра спокойно можеш да заредиш 20 литра и да сложиш половин опаковка. Мярна еденица резервоар няма, поради простата причина че има резервоари по 30 и по 300 литра
      Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Резервоара на колата ти е 56 л., аз карам същата.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

резервоара му е 47 л. Ако ти някъде си налял 56 л. наведнъж - повече не ходи там и 98 и 100 октана да му сложиш - няма да се оплаче!!! Ако не ти върви - смени бензиновия филтър, сигурно е задръстен - намира се под дясната задна гума...А като казваш, че нямаш излишни пари - не е зле да се замислиш за 1 АГУ, аз сложих и се родих!!!
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
            Ако не ти върви - смени бензиновия филтър, сигурно е задръстен - намира се под дясната задна гума...
            Има ли някакви определени километри на които трябва да се сменя и може ли да се сменя в "домашни" условия
            Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

По принцип се сменя заедно с масления и въздушен филтър. А за домашни условия - няма проблеми.
              Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

ОТГОВОРИ - Колата си върви добре........разбрах че 95 Н БЕНЗИН ЗА МЕНЕ Е ПОДХОДЯЩ ! - Бензиновия /горивен / филтър го смених заедно с другите /преди 400 км - Това да мина на газ е добра идея ......но колко струва удоволствието / и монтажа / ?? - Разбрах че може 1 шише добавка да се дели на две - с 20 л бензин . БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ отзовали се !!

Коментар

За твоята колица не повече от 400 лева ще струва газта, а и Янко ти е под ръка...
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                  Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                  Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                  http://forum.fiat-bg.org

Коментар

donnna написа:
                    резервоара му е 47 л. Ако ти някъде си налял 56 л. наведнъж - повече не ходи там и 98 и 100 октана да му сложиш - няма да се оплаче!!! Ако не ти върви - смени бензиновия филтър, сигурно е задръстен - намира се под дясната задна гума...А като казваш, че нямаш излишни пари - не е зле да се замислиш за 1 АГУ, аз сложих и се родих!!!
                    По книгите така пише, а аз мисля че мога да чета.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

http://www.punto.hit.bg/teh.html - 47 л.удоволствието "газ" на мен ми легна 410 лв. общо / с празна бутилка / - всичко ново - изпалител БРЦ, българска бутилка 27 л., монтаж.... това март тази година. вече съм ги избил парите верно търси колегата qnisZ от форума, той ти е градски...

Коментар

колеги не се ли мъчи колата на газ, при 1.1 двигател,той така и така е малък двигателя, а пък съм чувал че газта сваля конете,но иначе съм се замислил и аз за газ
                        пунто6скорости

Коментар

съотношението - мъчене на двигателя - икономия на стотинки е мнооооооооооого в полза на икономията... при мен почти не се усеща!!! наистина при повече стъпка - при наемане се усеща, но приятното чувство да заредиш двойно количество гориво на бензиностанцията си струва... и аз се колебах дълго - 8 месеца и 12 000 км. и сега ме е яд, че не съм сложил газта по-рано...

Коментар

Working...
                          X