Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

punto свети "check"-a

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

punto свети "check"-a

Kолеги от Пловдив до София ми светна на 4-ри пъти лампата на "check"-a.Светва за по 5-10 сек и после угасва.Колата я имам от скоро и не съм я карал на диагностика досега.Когато е студена пали и след това не иска да си държи малките обороти.Когато загрее си работи сравнително добре , но се виждат вибрации в работата на мотора, което ме навежда на мисълта че нещо прекъсва.Моля за съвет.
    Punto 1.4 gt

Колега, мисля че ще е добре да направиш една диагностика (компютърен тест). Щом ти е светнала чек лампата значи е имало някаква грешка, която EСU-то е логнало.И там ще видят всички грешки и какъв е проблема. Преди това може само да гадаеш какво е.По-лошо е когато компютъра не е маркирал грешката а колата видимо има проблемПредполагам, че някой датчик ти е извън стоя и не подава необходимата информация към EСU-то и това може би е причина компютъра да не подбира правилния режим на работа и колата да прекъсва.Така че една диагностика и тогава ще имаш представа какво е.
    FIAT Brava 1.6 16v '97

Коментар

Закарах колата на диагностика оказало се свещ която се е спукала и аз незнам точно как и така прекъсвала колата.Майстора изтрил грешките , не каза какви са. Може би не са важни смисал, че не е имало постоянно повтаряща се грешка.Аз се съмнявах в моторчето за празен ход или както и да се казва там.Досега не съм карал пълна инжекция и не съм се сблъсквал с такива проблеми.Възможно ли е ако термостата остане отворен постоянно и колата да не може да загрее до необходимата температура /за извън града/ да ми дава грешки в компютъра имам предвид ако постоянно се движа с температура около 60-70 градуса на водата при външна температура на въздуха 20-25градуса.
      Punto 1.4 gt

Коментар

Working...
      X