От няколко дни при работа на бензин и рязко подаване на газ чука аванса. Помислих си, че е от лошо гориво, само че днес това чукане се появи и при работа на газ. Иначе колата си върви супер, има мощност и т.н. Въпреки всичко това чукане не е нормално и незнам от какво се появява. Възможно ли е ангренажа да е прехвърлил 1зъб, или датчика на коляновия вал да дава дефекти..... Ще съм ви благодарен ако ме насочите къде да търся проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем Брава 1.4
Collapse
X
-
Е ангренажа се проверява супер лесно, махаш само капака отстрани и капачето над пистовия ремък ако имаш. Долу киртика на коляновия вал се вижда. Горе на разпределителния вал също се вижда как трябва да е. Аз ги минах и с един бял маркер за още по-добре. Отделно ако ти се занимава като мене да си сигурен в центровката - като махнеш стойката на акумулатора, отдолу се вижда едно прозорче на маховика. Там като въртиш коляновия вал, ще видиш белязка в това прозорче -. Тогава първия цилиндър е в ГМТ. Играх си да проверя дали белязката на маховика съвпада точно с белязката на шайбата на коляновия вал и бяха ОК. Луд умора нямаFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
-
колегата спарк ти е дал много добри съвети за ангренажа и аз така правя, на маховика се вижда значително по-точно поне при мен. аз все пак си мисля, че не е от центровка. просто има толкова десетки причини, че не ми се изброяват. според мен ако имаш усет за тези неща прецени на ухо какъв е щума, ако трябва някой да дава газ рязко пък ти гледай двг, дали не е от тампон на двигателя, дали не е от някаква друга подвижна част и като установиш откъде идва ще го мислим. аз предполагам нещо извън двг, но ако се окаже от него, например много мърда при подаване на газ вече може и да се мисли за валове, за центровки, за изпускане на искра, за компресия. но засега не мисли за тях. ако не можеш да се справиш по описаня от мен начин беги на сервиз да ти вземат парите и тва е, според мен не може всеки чул -недочул да предлага някакав проблем по една кола и ти да проверяваш всичките болни фантазии на хората и накрая пак да не откриеш проблема. според мен!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Мерси за отговорите. Проблема не е във валовете, те са на 6(за сега). При подаване на газ на място този звук не се чува, единствено при движение и подаване рязко на газ при по ниски обороти(до като се изчисти колата). Прави сте че трябва да ида на сервиз, само че лошото е че нищо не правят по тия сервизи. Оня ден се разочаровах и от Фобос (всеки гледа да ти вземе парите). Като гледам майсторите си мислят, че като имат комп. и той ремонтира всичко вместо тях. Понякого проблема е елементарен и много по евтин. Като реша проблема ще пиша :D
Коментар
-
Решението на проблема! Проблема идвал от "много добрите майстори" във Фобос Плевен. Ходих при тях да ми сложат плочка над смесителната и съответно бяха забравили да затегнат болтовете, а само и бяха показали местата. На всичко от горе ме закачиха на газ-анализатор и ме настроиха. Абе всеки гледа да ти вземе парите. Не че неможех да си я сменя и аз, но исках да я настроят и за това. Може Фобос да са добри, но на последък назначават разни пампайци за майстори само и само да не връщат никой без тези хора да си имат и понятие от нещо.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар