Здравйте,Тъй като съм отскорошен собственик на Brava все още не съм наясно с някои неща по автомобила.В задната част на автомобила идва шум от бензиновата помпа, който прилича на леко виене и свистене, което се чува отчетливо когато автомобила е на празен ход. Когато дам на контакт се чува шум от помпата, кото спира след 2-3 секунди докато създаде достатъчното налягане. След като запаля продължава да се чува макар и по-слабо.Казвали са ми, че принципно бензиновата помпа не трябва да е шумна по време на работа на автомобила. Нормално ли е това или е възможно да има проблем ?Не съм правил никъкви проверки и диагностики по горивната система. Само компютърен тест, който не отчете никъкви грешки. Възможно ли е това да идва от някъкво запушване по горивопроводи филтър и др. и помпата да се товари и да издава този звук?Къде мога да направя диагностика на бензиновата помпа(измерване на налягането и др.)?Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум от бензиновата помпа на Brava 1.6 16v
Collapse
X
-
Имах преди Мареа 1.6 16V и винаги съм си чувал помпата, когато дам контакт.Никога не съм имал проблеми, но те съветвам да си смениш горивния филтър.15 лева е, а може да си спестиш много главоболия== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
-
И при мен има такъв шум, което е досадно виене във ВЧ спектър. Мисля че помпапта е "тръгнала", минах вече над 60000 км на газ....Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
От как имам колата от подписа си я чувам като дам на контакт и дори в движение!Колата върви добреняма хълцане, ръмжи си ама колкото изкараИначе в колата си имам чисто нова помпа AIRTEX с нея пак въоще не може да се забележи шум!!Старата в колата е оригиналната WALBRO и ще карам докато може!Така че колега карай и не бой се.Ама е хубаво да имаш едно на ум, новата я взех за 157 лв!
now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар