Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредния начинаещ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поредния начинаещ

Здравейте,фен съм на друга марка, но ми трябва кола за лятото, понеже шофьорите в семейството станахме много и не е гот пеша. За около 4-5 хил. лв единствената читава алтернатива ми изглежда Браво. Искам да е поне 1998, с климатик, да не е дизел, да не е убития 1.2, да не е проблемния 1.4, да не е 5ка 2.0, да не е "нов внос" (не искам от автокъща напудрена кошница), да не е внесена от Италия (по-добре Германия, Австиря или Швейцария), да е от човек и да карана тук, в България. От там нататък - оферти много. Харесах си едно. Утре ще го гледам. Накратко - двигател 1.8 ГТ 115 коня, сменени консумативи, вкарано преди нова година, сменени амортесьори и др глезотийки. Годината е края на 1997 и е с климатик, но за съжаление е внос Италия (ще го преживея ако е читава). До тук добре, но искам да ви запитам къде мога да отида с колата за да я прегледат и да знам, че ще ми кажат компетентно дали е читава или не е. Също ме интересува как стои въпроса с газифицирането на този двигател? Какви лети джанти мога да сложа (цолаж)? Какви е най-удачно с оглед маневреност, стабилност и промяна в разхода?Имам възможност другата седмица да замина за Германия с приятели, които ще внасят кола на самоход. Дали не си струва да избера кола там и да я докарам? Дали бюджета ми ще е достатъчен?Какво бихте ме посъветвали в моя случай? В коя част от изискванията ми греша? В бюджета може би?

Както разбирам си решил от Волво да отидеш на фиат..Що не помислиш за Мареа? Има доста сходни черти с волвото относно возията.По въпроса за цолажа на гумите....лесна работа, потърси из форума, писано е доста, и за джанти, и за гуми, за всичко. 17-ки доста добре ще му седят Потърси си 1.6 16в, не знам как точно на 1.8 си попаднал, разликата според мен е малка.Газифицирането на 1.6 и 1.8 става лесно, най-добре с газов инжекцион, не е проблемно. Виж в газовия раздел По въпроса за сервиза - може би Вантотрейд, в сервизи/магазини им е даден адрес и телефон.Ако си решил сам, без помощ от по-опитен в тези неща да си докарваш кола от Германия, по-добре си приготви по-големичка сума. Значително.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
      Както разбирам си решил от Волво да отидеш на фиат..Що не помислиш за Мареа? Има доста сходни черти с волвото относно возията.По въпроса за цолажа на гумите....лесна работа, потърси из форума, писано е доста, и за джанти, и за гуми, за всичко. 17-ки доста добре ще му седят Потърси си 1.6 16в, не знам как точно на 1.8 си попаднал, разликата според мен е малка.Газифицирането на 1.6 и 1.8 става лесно, най-добре с газов инжекцион, не е проблемно. Виж в газовия раздел По въпроса за сервиза - може би Вантотрейд, в сервизи/магазини им е даден адрес и телефон.Ако си решил сам, без помощ от по-опитен в тези неща да си докарваш кола от Германия, по-добре си приготви по-големичка сума. Значително.
      Бравото ми харесва по дизайн и ми прави впечатление, че доста ги карат (доста се появиха по улиците). Както един приятел с автокъща каза "карат ги, защото са евтини, ти защо не караш Ес Класа ами Волво?", но предполагам, че за да са масови, значи са здрави достатъчно. За тези пари, с които разполагам читаво Волво не мога да взема, а по-нататък ще се мисли за сериозна кола. Сега едно Браво ще "закърпи" положението. Не ми харесва мареата, а Волвото е S40 и е със спортно окачване, та ще свикна на каквото и да е друго (наистина МНОГО друса за сметка на великолепната стабилност). Със 17ки си мисля, че ще е тегаво завиването и ще дойде нагоре разхода, но едни 15 или 16ки мисля ще е по-добре, но нека колата да е избрана/купена пък тогава ще има подобрения. Само искам да съм наясно с оптималния вариант. А Вантотрейд не бяха ли фирмения на Алфа? Нямате ли някой проверен сервиз за София, където да направят диагностика? Евентуалното ходене до Германия ще е с доста опитен човек, но както казваш парите не биха стигнали. Също се интересувам по VIN номер къде мога да видя данните на автомобила? Има ли специализиран софтуер както за Volvo има или използвате Autodata? Какви са нивата на оборудване според абривиетурата?

Коментар

Накратко - двигател 1.8 ГТ 115 коня, сменени консумативи, вкарано преди нова година,
        за да е вкарана миналата година и да не е продадена и да ти я продават на тази цена / при положение, че за нея се дължи ДДС / за какво ти говори??? за мен - за мноооооооооооооого проблеми....VIN-a ожеш да го видиш тук - www.fiat-bg.org еPER, но нещо не ми зарежда, може би заради новия хостинг....
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

http://vin.alfaromeo-bg.com/
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

s0me0ne написа:
            Нямате ли някой проверен сервиз за София, където да направят диагностика?
            има - Бобоhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=15837
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колега много хубаво си се насочил към 1.8.Доста по-добър избор от 1.6 ,като се вземе на предвид как върви и как гори
              Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

donnna написа:
                Накратко - двигател 1.8 ГТ 115 коня, сменени консумативи, вкарано преди нова година,
                за да е вкарана миналата година и да не е продадена и да ти я продават на тази цена / при положение, че за нея се дължи ДДС / за какво ти говори??? за мен - за мноооооооооооооого проблеми....VIN-a ожеш да го видиш тук - www.fiat-bg.org еPER, но нещо не ми зарежда, може би заради новия хостинг....
                Да, момчето каза, че е плащал мито или ДДС (не разбрах), защото преди нова година не е било паднало още. Надявам се човека, на който ми дадохте телефона да може да каже състоянието на колата за да съм сигурен.Благодаря за информацията за VIN-a още снощи го виядх този линк, но даваше грешка на италиански , от която нищо не разбрах.
                ivanko_rs написа:
                Колега много хубаво си се насочил към 1.8.Доста по-добър избор от 1.6 ,като се вземе на предвид как върви и как гори
                И аз се надявам да е балансиран вариант.

Коментар

s0me0ne написа:
                  Благодаря за информацията за VIN-a още снощи го виядх този линк, но даваше грешка на италиански , от която нищо не разбрах.
                  По - нагоре съм ти дал препратка къмв действащ VIN - не гледай, че е за алфа... едно и също е...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    s0me0ne написа:
                    Благодаря за информацията за VIN-a още снощи го виядх този линк, но даваше грешка на италиански , от която нищо не разбрах.
                    По - нагоре съм ти дал препратка къмв действащ VIN - не гледай, че е за алфа... едно и също е...
                    Да, благодаря. Ще се пробвам да видя номера днес на колата, която ще гледам и ще го проверя какво излиза. Мой човек ми каза, че от италия лъжели яко за годината на производство при внос и е добре да се проверява по VIN.

Коментар

Гледах я колата. Удобна ми е, харесва ми като возия, малко ми е странно от вътре (все едно тавана е високо, но това е защото не съм свикнал). Хиляди благодарности за това, че ми дадохте вин проверката, защото излезе, че колата е 02.96та, а не 98ма както беше обявил продавача. ДОТ-а на стъклата беше от 95та (дното странично е 96та), което потвърждава верността на инфромацията, че колата не е 98ма. Проверих на място през ГСМ-а, което беше много удобно! Няма начин да дам 4800 лева за кола 96та. Просто няма да стане! Удър не е имало сериозен, а само е избит ербега на шофьора, което допълнително ме отказа. Търсенето продължава...П.П. една австрийка за 3800 са я продали снощи - даже не можах да я видя иначе беше добра оферта. Още седи в Мобиле.бг

Коментар

s0me0ne написа:
                        ... Удър не е имало сериозен, а само е избит ербега на шофьора, което допълнително ме отказа...
                        Не знам какво имаш пред вид под сериозен, но еърбеците доколкото съм чел се отварят при 40 и нагоре км/ч...

Коментар

МОМЧЕТА, НУЖНА МИ Е СПЕШНО ИНФОРМАЦИЯ. Наистина е спешно!!! Току що гледах едно Браво, но дизел. Според собственика (не е авто къща и не е търгаш) е JTD (комън рейл), но е по документи 12.97г. Твърди, че е 99та година (а до колкото видях, тогава започват да го поставят този двигател, но няма логика по документи да е една годината, а колата си е регистрирана в КАТ без проблеми). По ВИН излиза 12.96та. Върви ЗВЕРСКИ! Турбото е уникално, от вътре е перфектна и е с климатроник. Всичко е ТОП. Ето това е ВИН номера *************** Моля, кажете какво да правя. В ОГРОМНА дилема съм. На добри пари я дава, утре ще се ходи на сервиз за проверка. Историята на колата е интересна, но дали да вярвам или не...

Коментар

Не знам дали ще ти хареса отговора ми, но когато купуваш кола втора употреба трябва да е твоята. И трябва да си я познаеш ти. Ако това е твоята кола - ако ще, да тече масло и да няма шофьорска седалка - пак ще я купиш. Ако не е твоята - и на сто майстора да я заведеш и да ти кажат че е супер - пак няма да ти хареса и ще я продадеш след няколко месеца.
                            Fiat Ritmo 105TC
                            1600cc 105к.с.

Коментар

Catalogue: 1U | BRAVO BZ/DS (1995-199 Interior: 106 | VELLUTO ANTRACITE Prod. date: 1996-12както виждаш по vin е тд 96"

Коментар

Working...
                              X