Здравейте,фен съм на друга марка, но ми трябва кола за лятото, понеже шофьорите в семейството станахме много и не е гот пеша. За около 4-5 хил. лв единствената читава алтернатива ми изглежда Браво. Искам да е поне 1998, с климатик, да не е дизел, да не е убития 1.2, да не е проблемния 1.4, да не е 5ка 2.0, да не е "нов внос" (не искам от автокъща напудрена кошница), да не е внесена от Италия (по-добре Германия, Австиря или Швейцария), да е от човек и да карана тук, в България. От там нататък - оферти много. Харесах си едно. Утре ще го гледам. Накратко - двигател 1.8 ГТ 115 коня, сменени консумативи, вкарано преди нова година, сменени амортесьори и др глезотийки. Годината е края на 1997 и е с климатик, но за съжаление е внос Италия (ще го преживея ако е читава). До тук добре, но искам да ви запитам къде мога да отида с колата за да я прегледат и да знам, че ще ми кажат компетентно дали е читава или не е. Също ме интересува как стои въпроса с газифицирането на този двигател? Какви лети джанти мога да сложа (цолаж)? Какви е най-удачно с оглед маневреност, стабилност и промяна в разхода?Имам възможност другата седмица да замина за Германия с приятели, които ще внасят кола на самоход. Дали не си струва да избера кола там и да я докарам? Дали бюджета ми ще е достатъчен?Какво бихте ме посъветвали в моя случай? В коя част от изискванията ми греша? В бюджета може би?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредния начинаещ
Collapse
X
-
Както разбирам си решил от Волво да отидеш на фиат..Що не помислиш за Мареа? Има доста сходни черти с волвото относно возията.По въпроса за цолажа на гумите....лесна работа, потърси из форума, писано е доста, и за джанти, и за гуми, за всичко. 17-ки доста добре ще му седят Потърси си 1.6 16в, не знам как точно на 1.8 си попаднал, разликата според мен е малка.Газифицирането на 1.6 и 1.8 става лесно, най-добре с газов инжекцион, не е проблемно. Виж в газовия раздел По въпроса за сервиза - може би Вантотрейд, в сервизи/магазини им е даден адрес и телефон.Ако си решил сам, без помощ от по-опитен в тези неща да си докарваш кола от Германия, по-добре си приготви по-големичка сума. Значително.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
-
GTipo написа:Както разбирам си решил от Волво да отидеш на фиат..Що не помислиш за Мареа? Има доста сходни черти с волвото относно возията.По въпроса за цолажа на гумите....лесна работа, потърси из форума, писано е доста, и за джанти, и за гуми, за всичко. 17-ки доста добре ще му седят Потърси си 1.6 16в, не знам как точно на 1.8 си попаднал, разликата според мен е малка.Газифицирането на 1.6 и 1.8 става лесно, най-добре с газов инжекцион, не е проблемно. Виж в газовия раздел По въпроса за сервиза - може би Вантотрейд, в сервизи/магазини им е даден адрес и телефон.Ако си решил сам, без помощ от по-опитен в тези неща да си докарваш кола от Германия, по-добре си приготви по-големичка сума. Значително.
Коментар
-
Накратко - двигател 1.8 ГТ 115 коня, сменени консумативи, вкарано преди нова година,Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
s0me0ne написа:Нямате ли някой проверен сервиз за София, където да направят диагностика?
Коментар
-
donnna написа:Накратко - двигател 1.8 ГТ 115 коня, сменени консумативи, вкарано преди нова година,ivanko_rs написа:Колега много хубаво си се насочил към 1.8.Доста по-добър избор от 1.6 ,като се вземе на предвид как върви и как гори
Коментар
-
s0me0ne написа:Благодаря за информацията за VIN-a още снощи го виядх този линк, но даваше грешка на италиански , от която нищо не разбрах.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:s0me0ne написа:Благодаря за информацията за VIN-a още снощи го виядх този линк, но даваше грешка на италиански , от която нищо не разбрах.
Коментар
-
Гледах я колата. Удобна ми е, харесва ми като возия, малко ми е странно от вътре (все едно тавана е високо, но това е защото не съм свикнал). Хиляди благодарности за това, че ми дадохте вин проверката, защото излезе, че колата е 02.96та, а не 98ма както беше обявил продавача. ДОТ-а на стъклата беше от 95та (дното странично е 96та), което потвърждава верността на инфромацията, че колата не е 98ма. Проверих на място през ГСМ-а, което беше много удобно! Няма начин да дам 4800 лева за кола 96та. Просто няма да стане! Удър не е имало сериозен, а само е избит ербега на шофьора, което допълнително ме отказа. Търсенето продължава...П.П. една австрийка за 3800 са я продали снощи - даже не можах да я видя иначе беше добра оферта. Още седи в Мобиле.бг
Коментар
-
s0me0ne написа:... Удър не е имало сериозен, а само е избит ербега на шофьора, което допълнително ме отказа...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
МОМЧЕТА, НУЖНА МИ Е СПЕШНО ИНФОРМАЦИЯ. Наистина е спешно!!! Току що гледах едно Браво, но дизел. Според собственика (не е авто къща и не е търгаш) е JTD (комън рейл), но е по документи 12.97г. Твърди, че е 99та година (а до колкото видях, тогава започват да го поставят този двигател, но няма логика по документи да е една годината, а колата си е регистрирана в КАТ без проблеми). По ВИН излиза 12.96та. Върви ЗВЕРСКИ! Турбото е уникално, от вътре е перфектна и е с климатроник. Всичко е ТОП. Ето това е ВИН номера *************** Моля, кажете какво да правя. В ОГРОМНА дилема съм. На добри пари я дава, утре ще се ходи на сервиз за проверка. Историята на колата е интересна, но дали да вярвам или не...
Коментар
-
Не знам дали ще ти хареса отговора ми, но когато купуваш кола втора употреба трябва да е твоята. И трябва да си я познаеш ти. Ако това е твоята кола - ако ще, да тече масло и да няма шофьорска седалка - пак ще я купиш. Ако не е твоята - и на сто майстора да я заведеш и да ти кажат че е супер - пак няма да ти хареса и ще я продадеш след няколко месеца.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар