Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
температура на водата
Collapse
X
-
mariobg
-
за съжаление днес нямах възможност да направя пак проверката... но пък за сметка на това доста мислех по въпроса... оня ден като правих теста следях и 3 и 4, и четири си загря още в началото... което по твоите думи потвърждава моите съмнения...аз утре ще ходя на майстор че се появи и някакво тропане отпред, та въпроса ми е... дали да сменям веднага термостата или да изчакам докато позастудее малко?може би въпроса ми е глупав ама са си пари...освен това че ще харчи малко повече друг проблем може ли да се появи??? и може би НАЙ-ВАЖНОТО от къде да си купя нов термостат? сегашния го взех от Александър Ауто казах вече няколко пъти кога... лошото е че нито взех бележка, нито какъвто и да е документ или гаранция... и съответно едва ли някой ще ми върне парите или ще ми даде нов термостат... и сега малко се притеснявам пак да си взема от тях!все пак 3 МЕСЕЦА И МАЛКО май е твърде малко за нов термостат!!!@mariobg БЛАГОДАРЯ ТИ за отзивчивоста и този път...ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
-
Според мен карай така това не е толкова смущаващо.Ако искаш намери термометър до 150 или 200 градуса свали термостата и го провери на котлона.Слагаш го във вода и постепено загрявайки водата и следейки температурата можеш да видиш горе долу кога отваря.Горе долу защото той е инертен възел.Затварянето което май по те притеснява можеш да пробваш и видиш на студено.По принцип температурата която е обозначена е НАЧАЛОТО на отварянето.Колата обикновено работи при леко отворен термостат.Тоест циркулацията е и през малкия кръг и през големия.Успех :DАЛ.ПЕТРОВ
FIAT PUNTO 1.2 8V
Коментар
-
утре се разбрахме да му я оставя на майстора за да види... но ако е за смяна сигурно ще почакам 2-3 месеца...а иначе докато стигна до работата(около 4км) колата е вдигнала около 75 градуса, което ми се струва ниска температура за тези жеги...като се разбере какво става ще кажа, но все пак ви Благодаря за съветите!!!ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар