здравейтепреди време се наложи да ходя на масларница за смяна на масло че не ми се занимаваше и предишния път се опитах но не ще па не ще...ходих на онова Модерирано "еми някой ти стегнал много здраво пробката""нали ти го стегна бе кльощав Модерирано #$@$@#$@#$" при което с чешмеджийски ключ успях да я развия..самата резба която влиза в картера е супер не можа да й стане нещо нито и на самия картер...там където се хваща шестограма там й се Модерирано...сменях масло пак със същия ключ го направих и докато дойде новата смяна трябва да съм се сдобил с нова пробка...та направих една схема с точните й размери и я качвам тук да видите и виеhttp://www.picvalley.net/v.php?p=u/152/37847_751.JPGсега забелязах че й се Модерирано на снимката данните които ги няма са следнитето всъщност дебелината на дифтунгата е 4 мм....от Браво 1.4 12в....Коригирай се в изразните си средства...И освен това:шестограм - шестограндифтунга - дихтунга (mme)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с пробката на картера Браво 1.4 12в
Collapse
X
-
Пробката е болт М14, с резба 1.5мм (за резбата не съм много сигурен) и от каталога на BIRTH в който и да е магазин си избираш пробка. Аз си взех 2 х 1.50лв, развиват се с шестограм 19 за джанти - идеално. Тея, които взех мисля, че бяха от някакъв модел на Опел. Аз го патих повече от тебе, защото свалях картер (полуоска и двуцевка също, нали се сещаш) и разпробивах пробката.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
-
При мен пробката я развих супер лесно. Ключа си е най-обикновен, НО поне при мен е 18мм. С ключа за гумите не става защото е 19мм пък и е шестограм, а не звезда. С него установих, че е по-малък размер и като премерих с шублера - 18мм. И си купих един звездогаечен 18мм, до сега такъв размер ключ не ми е трябвал. Така си купих и шестограм 7мм да си сменя предните накладки, после и на една Форд Фиеста ги смених и на нея бяха 7мм шестограм.Какви са тия размери, мани мани.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар