Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна съединител или проблем с жилото

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна съединител или проблем с жилото

    Преди около месец си смених жилото на съединителя. Не беше обтегнато добре и се наложи пренастройка. Месец по-късно скоростите влизат все по-трудно /осбено първа и задна/ и издават ужасяващ шум. Сякаш се чува и едно съвсем леко дрънкане,което изчезва с натискането на съединителя. Самото натискане на педала изисква усилие и въпреки,че е натиснат докрай, скоростите не включват лесно.Според вас, за смяна ли е съединителя или трябва пак да се погледне жилото?Thanks!
    Fiat Brava 1,6 16v 103 к.с. 1997г.

    #2
    За съжаление е лоша вест.За смяна на съединител си.Имах го същия проблем и аз с Пунтото и докато не го смених не се оправи.За твое успокоение откачи жилото от ръчката над скоростната кутия и с ръка като дърпаш жилото и го вкарваш да се убедиш че то се движи леко а не заяда .Ако то заяда или го смажи с масло Но предполагам че колата ти е между 120 000 ---150 000 км купена втора употреба и съединителя е вече здал багажа.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

    Коментар


      #3
      При мене беше същата ситуация. Вярно, че съм с типо, но едва ли е много по-различно. И аз мислех че е от жилото, щото искаше зверско усилие за натискане. Обаче, колкото и да го регулирах, отделяше напълно чак при максимално натиснат педал, а ако съвсем леко натиснеш почваше да буксува Опитай, ако само с натягане на жилото не стане по-лесно включването и то без да ти буксува, си за съединител Моя като го разглобихме с майстора, лошо! Оказа се, че са заминали и притискателния, и феродовия диск (колата ми е с дигитално табло и е на Х90000 ? км). Това дрънкане при тебе сигурно е от аксиалния лагер - хубаво е да го смениш ако отвориш съединителя. На мен ми виеше. Аз смених всичко (включително и жилото) срещу около 180 лв. с труда и сега се натиска като по масло, направо се чудя по-рано как съм карал.
      FIAT Tipo 1,4mi - EX
      Alfa Romeo 146ti - EX
      Alfa Romeo 156 2,4JTD

      Коментар


        #4
        сега и аз малко да ви се намеся в темата, ама имам и аз някакъв такъв пробелм с пунтото, супер трудно ми влизат скоростите... но другия ми порблем е че като премина от първа на втора и ми губи обороти или мощност или квото е там, т.е. трябва да изрежа на първа и после втора е добре.. ама трябва яко да кача оборотите на първа, щото иначе все едно ми потъва газта... а преди не ми и било така и затова усещам разликата... и въпроса ми е някой да каже по ясно симптомите за смяна на съединител.. и кво дурго може да ми създаде такива проблемчета
        Punto 1.1

        Коментар


          #5
          Преди известно време на Темпрата педала ми беше станал толкова твърд че едвам го натисках,след като смених комплект съединител имах чуството че нямам педал толкова лесно се натискаше.С Типото преди да сменя съединителя педала ми отделяше много горе и в един момент съединителя започна изведнъж да буксува и свърши,последва нов съединител и всико стана O.K.

          Коментар

          Working...
          X