Интересувам се дали може да имам проблем с автомобила, като повишен разход, грешки в компютъра, при положение че взема по високи гуми от стандартните (които по каталог са 185/60/14).Искам да взема зимните по-високи защото понякога дори и от много нисък бордюр предната броня леко застъргва и е много неприятно.Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За смяна на гуми на Темпра 4х4
Collapse
X
-
Re: За смяна на гуми на Темпра 4х4
Не мисля че влияе на разхода и компютъра ... единствено дали няма да ти опират в калниците и разликата в километража и скоростомера ... но за това погледни: тук ... има в дясната част на сайта един калкулатор ...Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
proq - Ами ако погледнеш на Темпрата, ще видиш че доста по високи могат да се сложат, защото разтоянието до калниците е доста по-голямо от някои автомобили.При мен проблема идва и от това че е 4х4 и трябва гумите да са еднакви и не знам в компа да не са дадени данни замо за този цолаж, просто не съм сигурен...FIAT and NIN the best combination...
Коментар
-
trent написа:proq - Ами ако погледнеш на Темпрата, ще видиш че доста по високи могат да се сложат, защото разтоянието до калниците е доста по-голямо от някои автомобили.ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
-
Ами да ти кажа моята защото е SW ли за какво ли ама и трима да се качат с товар не слиза много надолу.Както колегата ivo е посочил този много полезен сайт за гумите, всяка промяна на височината и ширината на гумите малко или много влия на двигателя, респективно разход и т.н. Просто скоростната кутия е съобразена с конкретния размер гуми.От друга страна много ми се иска да взема по-високи че тези дупки и бордюри направо ми късат нервите пък и за offroad е по-добреFIAT and NIN the best combination...
Коментар
-
много е важно размера на гумите да е един и същ, защото колата е 4x4. аз бих ти препоръчал да сложиш 185/65 -14 или 175/70 -14. първите са на същата ширина само по високи, а вторите ще са по тясни (което е по добре за зимата) и по високи. можеш да сметнеш разликите във височините на по горе споменатия сайт. занимавал сам се 6 години с гуми и сам ги правил тези номера. МИНУСИ : ГРЕШНИ ПОКАЗАНИЯ НА таблото скорост, километраж, по- нестабилна по завоите и по всяка вероятност по-висок разход. ПЛЮСОВЕ - по голям просвет
Коментар
-
trent написа:Ами да ти кажа моята защото е SW ли за какво ли ама и трима да се качат с товар не слиза много надолу.От друга страна много ми се иска да взема по-високи че тези дупки и бордюри направо ми късат нервите пък и за offroad е по-добреФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар