Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разглабяне на кора на заден калник Браво как?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разглабяне на кора на заден калник Браво как?

Здравейте, имам следния досаден проблем с Бравото. Нещо ми тропа отзад в дясно - точно около мястото където се дърпа една ръчка за да падне облегалката на седалката. Тропането е глухо и не много плътно. Тропането се чува при "разлюляване" на колата от дясно. Когато минавам през дупки не тропа, но като завивам и изобщо като се клати колата настрани се чува. Проверил съм да не би да съм счупил амортесьор или да е толкова разбит, че да тропа - НЕ е от него. Ходих на майстор погледна и каза, че не тропа нито от амортесьора нито от моста. Като се отвори багажника тропането се чува високо горе между лостчето за седалката и кората. Седалката се закопчава плътно и при натиск не помръдва. Аз имам две предположения. 1-ва да имам нещо което е "паднало" между кората и калника и 2-ро да тропа задния колан механизма където се навива колана. Дали някой е имал подобен проблем!? Моля ако някой може да обясни дали има особености при свалянето на кората - т.е. как трябва да се свали, за да останат здрави щипките.
    Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

И аз имах този проблем. От захващането на задната седалка е. Казваш, че се захваща плътно при теб, но все пак си мисля, че е от това.Оправих го така: http://www.bravo-guide.co.uk/fix-a-bravo.htm#interior
    Bravo 1.6 16v

Коментар

Колеги, бях луднал докато не открих причината. Да! Действително ключалките на задната седалка.След покупката на колата нямаше никакви проблеми. Но при кола 2-ра ръка естествено трябва да се изпере всичко. Отключих седалката, развъртях се с препарати и колата, въпреки че не изглеждаше мръсна - светна. Изпаднаха някакви неща (с големината на кибритена клечка микропореста гума с дойно лепяща лепенка) незнайно от къде. Не ми направи впечатление тогава. Започнах да свързвам случая по-късно. По някое време чувам потракване и докато го локализирам се поболях. Слагах там шлаух, парчера върешна гума, какво ли не - няма оправия. Ключалката срязва имплзнтз и пак затраква. Това дето го постна "chris" - не! И до момента нямам свстно решение да не кажа никакво. Взе да ми с все тя. За жалост пак ме подсетихте за проблема и ще чета какво предлагате и правите за отстраняването му. Но кой и къде беше лепнал онези малки гумички и как това премахваше тракането - загадка!
      Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Подпри 2 бутилки по 40 кг. за метан и няма да усещаш потракване откъм седалките. Нема мърдане
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Епа мойта вече не хлопа!
          Bravo 1.6 16v

Коментар

mme, значи тропането е от към закопчалката на седалката ?

Коментар

И от 2-те! Спусни облегалка в/у седалката и покарай така малко. Не е необходимо да караш повече от 2 мин. и си спомни какво е било преди това. Разликата е огромна.

Коментар

mme, chris благодаря ви за съветите. Оправих си седалката, сега няма и помен от хлопане. mme, аз го реших така:1. Бутнах седалката напред2. Залепих парче двойно залепващо тиксо върху тази част на кората, за която се закопчава седалката. Върху двойнозалепващото залепих парче хартиено тиксо. Залепих ги само върху първото "чопче" там където е изтъркано и си личи, че там се захваща закочалката.3. Върнах седалката на мястото и нямам тропане .Ако някой иска, бих могъл да го снимам и кача.

Коментар

Дано се задържи така за по-дълго, защото когато слагах парче от вътрешна гума ефекта се проявяваше за около седмица. След този период ключалката прорязваше гумата и пак започваше да потропва.

Коментар

Хм.. ако се появи пак ще го мисля и ще споделя какво съм направил.

Коментар

и аз днес направих това, което беше описано в английския сайт - намерих си едно маркуче, отворих задните седалки и видях, че на мястото на тези закопчалки има разпокъсан изолирбанд, махнах го сложих маркучетата и затворих(по-силно треснах, за да влезе) и ся трябва да е ОК
                      A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                      e30 forever!

Коментар

nanio Оправи ли се проблема с хлопането? При мен сега се появи. Ако имаш възможност пусни снимки. Действително е много дразнещо.
                        Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

Да, ако може верно дайте малко снимки, че нещо не разбрах фокуса с двойнозалепващото се тиксо

Коментар

chris написа:
                            И аз имах този проблем. От захващането на задната седалка е. Казваш, че се захваща плътно при теб, но все пак си мисля, че е от това.Оправих го така: http://www.bravo-guide.co.uk/fix-a-bravo.htm#interior
                            Колеги вижте поста на chris. В този линк е доста добре описано.
                            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

anko какъв е тоз разход 8.6 л/ 100 ?Извънградско ?

Коментар

Working...
                              X