Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,4 12V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

и сигурно това 1 е твойта кола .... така като те слушам ей сега отивам да засила мойта в язовира и ще ида да се примоля на някой с 1.6 да ми даде златния си мотор та да карам и аз кола , а не бракма .....(с извинение)
    Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
    части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
    части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
    тел. 0883437022

Коментар

Rezko написа:
      и сигурно това 1 е твойта кола .... така като те слушам ей сега отивам да засила мойта в язовира и ще ида да се примоля на някой с 1.6 да ми даде златния си мотор та да карам и аз кола , а не бракма .....(с извинение)
      Аз не виждам какво чакаш още? Не виждаш ли че за собственици на 1.4 12в в тоя форум живот няма.

Коментар

Нещо не мога да разбера идеята на тоя пост?Аз като един от собствениците на тоя прословут 1.4 12V мога да кажа само хубави неща.Явно опира до това как е поддържан от предния собственик, за което сегашния няма никаква идея...Според мен, ако при покупката свалиш капака на клапаните и прегледаш вала е повече от достатъчно, и после естествено си сменяш навреме маслото...Колкото до негативизма ти относно марката - не може да очакваш че ще вземеш една кола за x сума и после ще я продадеш за същата или по висока... а и сега просто се получи съвпадение с това отпадане на ДДС... Аз моето браво (1,4 12V) го купих 2004 за 7000 (седем хиляди), но тогава си беше кола на 6 години с газово монтирано в Италия... За момента съм сменил съединител - 200 лв с труда, предни амортисъори - 150 лв с труда, кормилна рейка - 40 лв + 80 лв за труда, накладки 2 пъти, предни дискове, ангренаж 2 пъти, всичко друго е масла и филтри. Сега мисля да сменя предното окачване - щото направих това на бравата, ефекта беше поразителен, а цената за удоволствието ще ми е около 200 лв... (носачи, вътрешни и външни накрайници и труд).Понеже знам че ще ме опонираш ще ти кажа че окачването е оригиналното, на 9 години и 170000 километра...Ето ти и сметката - 7000 + 350 + 200 +120 - 7770 лв ми коства всичко, без ремъците и маслата. За тези при имам перфектна в техническо отношение кола, с климатик, която не ме е оставяла на път. И ако тръгна да я продавам, естествено ще съм с 3000 лева назад, но ако те се разхвърлят по години прави по около 800 лв на година или около 70 лв на месец... а най ниския лизинг ти е 300 лв - просто това е друга форма на разсъждение....Ако например си си взел VW или нещо друго немско преди 3 години за тези пари (7000) щеше да е 3-ка 95 или ауди 80 - 92/93, щеше да си дал за поддръжка не по малко от 1500 и сега да го продадеш за 5000 - разликата е същата, че и по голяма... просто още една форма на разсъждение...А какво да кажат тези които са си купили чисто нов автомобил преди около 3 години за около 25000, на който преко сили сега ще вземат 12-13000... Така че приятелю малко по леко с квалификациите...
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Всичко това е много хубаво но нещо не можеш да ме убедиш. Преди да се сдобия с фиат имах някакви съмнения че това не е кола, но като се сдобих и го покарах известно време плюс впечетленията от други собственници вече съм напълно убеден в това.

Коментар

zgabrovski написа:
            Нещо не мога да разбера идеята на тоя пост?Аз като един от собствениците на тоя прословут 1.4 12V мога да кажа само хубави неща.Явно опира до това как е поддържан от предния собственик, за което сегашния няма никаква идея...Според мен, ако при покупката свалиш капака на клапаните и прегледаш вала е повече от достатъчно, и после естествено си сменяш навреме маслото...
            ЕВАЛА, за расъжденията. Напълно съм съгласен. Аз като ги разправям такива подобни работи на хората и ме мислят за луд. Евала zgabrovski много добре казано - и за колите и за лизинга и за всичко.
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

sstanchev написа:
              Всичко това е много хубаво но нещо не можеш да ме убедиш. Преди да се сдобия с фиат имах някакви съмнения че това не е кола, но като се сдобих и го покарах известно време плюс впечетленията от други собственници вече съм напълно убеден в това.
              Ами колега, хвърли му на твоя една туба бензин отгоре, драсни му клечката и бегай за нещо дето е кола.Пък и с тези изявления и декларирана ’любов’ към колата ти се чудя какво изобщо правиш в този форум ?!?!?!Или си просто някой ламер дето обича да дразни положението. А пък си представям и "другите собственици" от кой тип хора са.Всеки от нас кара ФИАТ по различни причини - едни от икономическа, други от ’незнание’, а трети просто от краста... Аз лично купих първия си ФИАТ от икономическа гледна точка (то УНО-то на газ за 2 години ми се изплати цялото), но след това се закрастих и сега очите ми са в СТИЛО и най-вече новото БРАВО.Съгласен съм да има критичен поглед към нещата и както виждаш в предния ми пост в същата тема съм дал и добрите и лошите страни на колата ми. Ама твоето си прераства в откровено плюене и не е приятно...
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Rezko написа:
                Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Ти пък защо се засягаш не знамПросто изразих несъгласие с процента 70 на 30, който цитира колегата и се избъзиках с това 99 към 1!А дали е 1.4, 1.6 или 1.8, дали е Фиат, Ланча или БМВ, мнението ми беше, че щом втора употреба все си е тояга.И другото ми мнение - 1.6 не е златен, но определено е по-добър от 1.4!А че и мойта си е тояжка - така е, но си я обичам и не се оплаквам!
                Bravo 1.6 16v

Коментар

Значи докато се плюе по 1.4 всичко е разрешено но като се споменат и другите модели при които нещата са идентични поради простата причина че на фиата най-малкия проблем му е двигателя всички веднага ме обявяват за много критичен. Това сега на какво прилича?

Коментар

Абе, колегата tarzan май нема да си вземе Фиат.Бати темата. К’во стана...
                    Bravo 1.6 16v

Коментар

Ами какво стана... Всеки, който е жмАл като е купувАл - после оревава орталъка...Как той ще си е виновен - АБСУРД! Много добре си го е казал колегата:
                      pugsy написа:
                      няма ли да разберете,че не колите са виновни, а че хората са тъпи !!!
                      Металика пееха "Тъжно, но истина"!
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Кире хубаво си го написал баце ама фактите са си факти. И с космически лъч не мо’ш ги събори

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          Ами какво стана...
                          pugsy написа:
                          няма ли да разберете,че не колите са виновни, а че хората са тъпи !!!
                          Не е задължително. Мое да си остър и пак да изядеш дървото!
                          Bravo 1.6 16v

Коментар

sstanchev написа:
                            Кире хубаво си го написал баце ама фактите са си факти. И с космически лъч не мош ги събори
                            Аз от тебе един факт не прочетох... Всеки си има право на мнение - твоето е такова - хубаво... Посъветваха те какво да направиш... Аз не мога да ги разбера хора като тебе дето искат кола за 5 000 лв., която да върви като Ф-16, да харчи 3/100 метан и да не се чупи изобщо!
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

sstanchev ме кефи!
                              Bravo 1.6 16v

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                                sstanchev написа:
                                Кире хубаво си го написал баце ама фактите са си факти. И с космически лъч не мош ги събори
                                Аз от тебе един факт не прочетох... Всеки си има право на мнение - твоето е такова - хубаво... Посъветваха те какво да направиш... Аз не мога да ги разбера хора като тебе дето искат кола за 5 000 лв., която да върви като Ф-16, да харчи 3/100 метан и да не се чупи изобщо!
                                Кире баце какви факти по точно искаш. Факт е че имам Браво. Факт е че е 1.4 12V. Факт е че си нямам никакви проблеми с него. Факт е че вместо вала му изтърках гумите. Факт е че вози достатъчно добре за кола от тоя клас. Факт е че поскръцва с пластмаси. Факт е че тия 80 коня нещо не ми изглеждат като 80 въпреки че колата върви вдига и над 170 но нещо ей на не ми се връзва. Факт е че и за 1.6 имам същото мнение, нещо му се губи. Факт е че 1.8 има балкан разлика от 1.4 и 1,6 въпреки че с втория го делят само 10 коня.Факт е че дребните проблеми и недомислици развалят иначе не лошия автомобил. Факт е че мен това ме дразни и ми разваля харабията от шофирането което автоматично ме кара да не ме кефи фиата. Ако и тук не намериш факти незнам.

Коментар

Working...
                                X