Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,4 12V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава 1,4 12V

Здравейте на всички,от месец вече ходя по автокъщи и реших да се присъединя към притежателите на FIATно имам едно малко затруднение обикаляйки и преценявайки коли се натъкнах на една перфекна фиат брава 1,4 12 V 1996 г за мое уцхуджане почти нъамаше забележки отвътре е като нова, по купето забелейки няма, педалите са като нови, двигателя като го запалих едвам се чуваше въпреки че седях пред него и т.н. и т.н. но също така вашото мнение за този двигател - 1,4 ме глождеше отвътре неможех да се реша на крачката - какво ще ме посъветвате - колата изглежда перфекна има ли начин с правилна експлоатация да не се получи този досаден дефект ако случайно въпеоса ми се дублира (явно не съм намерил тази тема) моля да ме насочите.

мое мнение е,че ако се сменя маслото на време,даже и малко по рано,няма да имаш проблем с прословутия разпределителен вал

Коментар

Re: Брава 1,4 12V

pugsy написа:
      мое мнение е,че ако се сменя маслото на време,даже и малко по рано,няма да имаш проблем с прословутия разпределителен вал
      Пич, щом е толкова добре запазена, мятай се! Аз съм сигурен, че тва с вала няма да се появи, ако колата се кара с хубаво масълце и се сменя своевременно! Има мноого колеги, които са навъртяли мноого км и въобще вала не им прави проблеми! На мен също, макар и само 14 000км да съм минал. Най-важното е, колата да е гледана и пазена, а това се вижда веднага, ти си го усетил! Не изпускай хубавата кола, заради разни митове или единични случаи, че после ще те е яд! А и един вал е 220лв, фак ит! Ще ги избиеш за нула време, като я покараш малко на газ - само на 1.4 12V, удоволствието от поставянето на нова АГУ е 400лв - колата си плаче за това прекрасно гориво Хайде, успех и бягай да я взимаш, да не те предварят! Огледай я хубаво, преди това, де, да не е джасана яко и замаскирана калпаво, предполагам знаеш какво да гледаш, късмет!
      1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

До сега съм изминал около 35000км и не съм имал проблеми с вала, но сменям маслото на 7500-8000км като маслото е селения голд. Само се увери, че динамиката на този дв-л ти е по-вкуса защото е малко муден.
        BRAVA 1,4 12V
        Nissan Navara

Коментар

Моя съвет се покрива с този на колегите. Минал съм 45000км. и не съм имал никакви проблеми с вала. Сипвай хубаво масло и карай. За динамиката мога да ти кажа, че не е никак муден автомобил в сравнение с други марки и при 1.6 мотори. За Фиат си е от най - слабите мотори, но незабравяй че колите от тази марка са малки самолети :D.

Коментар

Колегите са прави трябва само на време да си сменяш маслото и няма да имаш проблеми
            bravo 1.4 12v -11.1996 Калпав модел другпьт........
            aveo 1.4 16v -2008

Коментар

Присъединявам се към мненията на колегите - единствения проблем който аз съм срещнал досега е че е тромава в малките обороти - иначе ако я разигреш над 3500 оборота е добре. На ако като мен оснво караш градско и возиш малко дете с тебе - това няма никакво значение защото така или иначе не се настъпва.А да и едно преимущество пред всички останали мотори - този е най тих - това всички забравят да го споменат.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Колеги не се изказвайте толкова ласкаво за 1.4 мотора защото рискувате да разгневите някой собственик на 1.6 или 1.8 и ще бъдете оплюти на момента. А иначе и аз имам такъв наближавам 20000 км с него и нямам наблюдения да ми се е изтъркало нещо друго освен гумите :D . По голям проблем според мен е не особенно добрата возия, калпава ел инсталация, не добрата сглобка а също така и некачествените материали използвани за интериора, което изобщо не отива на кола с претенции. Мен лично страшно много ме дразни постоянното поскръцване на различни части от интериора

Коментар

sstanchev написа:
                  Колеги не се изказвайте толкова ласкаво за 1.4 мотора защото рискувате да разгневите някой собственик на 1.6 или 1.8 и ще бъдете оплюти на момента. А иначе и аз имам такъв наближавам 20000 км с него и нямам наблюдения да ми се е изтъркало нещо друго освен гумите :D . По голям проблем според мен е не особенно добрата возия, калпава ел инсталация, не добрата сглобка а също така и некачествените материали използвани за интериора, което изобщо не отива на кола с претенции. Мен лично страшно много ме дразни постоянното поскръцване на различни части от интериора
                  Ами да те насоча към Ролс Ройс или Бентли колега! Ти какво очакваш от 10 и кусур годишен автомобил от тоя клас...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    sstanchev написа:
                    Ами да те насоча към Ролс Ройс или Бентли колега! Ти какво очакваш от 10 и кусур годишен автомобил от тоя клас...
                    Няма нужда да ме насочваш към Ролс Ройс или Бентли колега. Но не ти ли прави впечетление че всяка втора тема във форума започва с ПРОБЛЕМ!!!!! или с ПОМОЩ!!!!! .Като гледам ние сме един от НАЙ-ПРОБЛЕМНИТЕ форуми.

Коментар

sstanchev написа:
                      Но не ти ли прави впечетление че всяка втора тема във форума започва с ПРОБЛЕМ!!!!! или с ПОМОЩ!!!!! .Като гледам ние сме един от НАЙ-ПРОБЛЕМНИТЕ форуми.
                      Значи малко се ровиш из другите форуми.Бих казал, че и там проблемите са аналогични.Ето поровете се :http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=10439Като в някои, на френски марки преобладава олелията с чисто нови автомобили!
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Първо да кажа, че не съм разгневен собственик на 1.6!Второ това за двигателя 1.4 не са само митове за съжаление.Трето - дори и да сменяш маслото през 1000 км. пак не можеш да знаеш предишният собственик какъв мърляч е бил и какво се е случвало под капака.Четвърто - аз сега ако купувах Браво щях 100% да взема 1.8 16vИ пето, но то си е лично мое мнение, в което не искам да убеждавам никого - тоя двигател не става.
                        Bravo 1.6 16v

Коментар

Nino написа:
                          Като в някои, на френски марки преобладава олелията с чисто нови автомобили!
                          Един приятел кара чисто ново Пежо Партнер, стана на 30 000км.Проблеми дал господ-не ще да върви, взела да трака отдолу, а оня ден каза, че му потънал педала на съединителя Иначе по темата:колега не те съветвам да си взимаш този мотор, защото не знаеш в какво състояние го купуваш.Иди на диагностика.Аз лично не бих рискувал с 1.4, още повече без да го погледнат в сервиз.Може да е пазен и като го пазиш и ти да нямаш проблеми.Но ако ти го набутат счупен, ще ти се стъжни от ремонти от сорта на изтърканите валове, та и за пукнати глави на такива мотори има доста истории Вземи си 1.2 или 1.6
                          N.Y. State of Mind

Коментар

Nino написа:
                            sstanchev написа:
                            Но не ти ли прави впечетление че всяка втора тема във форума започва с ПРОБЛЕМ!!!!! или с ПОМОЩ!!!!! .Като гледам ние сме един от НАЙ-ПРОБЛЕМНИТЕ форуми.
                            Значи малко се ровиш из другите форуми.Бих казал, че и там проблемите са аналогични.Ето поровете се :http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=10439Като в някои, на френски марки преобладава олелията с чисто нови автомобили!
                            Колеги няма нужда човек като се сдобие с даден автомобил да се превръща във фанатик и да губи способността си за трезва преценка.Ако не ви харесват моите наблюдения ваш си проблем. Човека просто питаше за мнение и аз му отговорих какви са мойте впечетлления. В края на краищата не може да кажем на черното бяло ........... нали ?

Коментар

chris написа:
                              Четвърто - аз сега ако купувах Браво щях 100% да взема 1.8 16v
                              Ако сега купувах кола не бих си взел ФИАТ

Коментар

Working...
                              X