Здравейте на всички,от месец вече ходя по автокъщи и реших да се присъединя към притежателите на FIATно имам едно малко затруднение обикаляйки и преценявайки коли се натъкнах на една перфекна фиат брава 1,4 12 V 1996 г за мое уцхуджане почти нъамаше забележки отвътре е като нова, по купето забелейки няма, педалите са като нови, двигателя като го запалих едвам се чуваше въпреки че седях пред него и т.н. и т.н. но също така вашото мнение за този двигател - 1,4 ме глождеше отвътре неможех да се реша на крачката - какво ще ме посъветвате - колата изглежда перфекна има ли начин с правилна експлоатация да не се получи този досаден дефект ако случайно въпеоса ми се дублира (явно не съм намерил тази тема) моля да ме насочите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1,4 12V
Collapse
X
-
Re: Брава 1,4 12V
pugsy написа:мое мнение е,че ако се сменя маслото на време,даже и малко по рано,няма да имаш проблем с прословутия разпределителен вал1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
Моя съвет се покрива с този на колегите. Минал съм 45000км. и не съм имал никакви проблеми с вала. Сипвай хубаво масло и карай. За динамиката мога да ти кажа, че не е никак муден автомобил в сравнение с други марки и при 1.6 мотори. За Фиат си е от най - слабите мотори, но незабравяй че колите от тази марка са малки самолети :D.
Коментар
-
Присъединявам се към мненията на колегите - единствения проблем който аз съм срещнал досега е че е тромава в малките обороти - иначе ако я разигреш над 3500 оборота е добре. На ако като мен оснво караш градско и возиш малко дете с тебе - това няма никакво значение защото така или иначе не се настъпва.А да и едно преимущество пред всички останали мотори - този е най тих - това всички забравят да го споменат.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Колеги не се изказвайте толкова ласкаво за 1.4 мотора защото рискувате да разгневите някой собственик на 1.6 или 1.8 и ще бъдете оплюти на момента. А иначе и аз имам такъв наближавам 20000 км с него и нямам наблюдения да ми се е изтъркало нещо друго освен гумите :D . По голям проблем според мен е не особенно добрата возия, калпава ел инсталация, не добрата сглобка а също така и некачествените материали използвани за интериора, което изобщо не отива на кола с претенции. Мен лично страшно много ме дразни постоянното поскръцване на различни части от интериора
Коментар
-
sstanchev написа:Колеги не се изказвайте толкова ласкаво за 1.4 мотора защото рискувате да разгневите някой собственик на 1.6 или 1.8 и ще бъдете оплюти на момента. А иначе и аз имам такъв наближавам 20000 км с него и нямам наблюдения да ми се е изтъркало нещо друго освен гумите :D . По голям проблем според мен е не особенно добрата возия, калпава ел инсталация, не добрата сглобка а също така и некачествените материали използвани за интериора, което изобщо не отива на кола с претенции. Мен лично страшно много ме дразни постоянното поскръцване на различни части от интериораVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:sstanchev написа:Колеги не се изказвайте толкова ласкаво за 1.4 мотора защото рискувате да разгневите някой собственик на 1.6 или 1.8 и ще бъдете оплюти на момента. А иначе и аз имам такъв наближавам 20000 км с него и нямам наблюдения да ми се е изтъркало нещо друго освен гумите :D . По голям проблем според мен е не особенно добрата возия, калпава ел инсталация, не добрата сглобка а също така и некачествените материали използвани за интериора, което изобщо не отива на кола с претенции. Мен лично страшно много ме дразни постоянното поскръцване на различни части от интериора
Коментар
-
sstanchev написа:Но не ти ли прави впечетление че всяка втора тема във форума започва с ПРОБЛЕМ!!!!! или с ПОМОЩ!!!!! .Като гледам ние сме един от НАЙ-ПРОБЛЕМНИТЕ форуми.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Първо да кажа, че не съм разгневен собственик на 1.6!Второ това за двигателя 1.4 не са само митове за съжаление.Трето - дори и да сменяш маслото през 1000 км. пак не можеш да знаеш предишният собственик какъв мърляч е бил и какво се е случвало под капака.Четвърто - аз сега ако купувах Браво щях 100% да взема 1.8 16vИ пето, но то си е лично мое мнение, в което не искам да убеждавам никого - тоя двигател не става.Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Nino написа:Като в някои, на френски марки преобладава олелията с чисто нови автомобили!N.Y. State of Mind
Коментар
-
Nino написа:sstanchev написа:Но не ти ли прави впечетление че всяка втора тема във форума започва с ПРОБЛЕМ!!!!! или с ПОМОЩ!!!!! .Като гледам ние сме един от НАЙ-ПРОБЛЕМНИТЕ форуми.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар