Здравейте,От вчера съм собственик на BRAVA 1.4 12V, 96г. И вече имам въпрос!Лампата на маслото светва щом качи температурата над средата , това се получава при празен ход, щом дам газ се управя.Казаха че може да е маслената помпа, защото маслото е сменено.Колко струва тази помпа, и колко излиза работата горе долу.Другия проблем е километража не свети тоес незнам колко километра минавам, а това е сериозен проблем. Не че ме касае толкова много на колко километра е колата, а просто искам да видиа какав разход дава.Благодаря на всички за съветите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампа Масло СВЕТИ
Collapse
X
-
Re: Лампа Масло СВЕТИ
zax8bg написа:Лампата на маслото светва щом качи температурата над средата , това се получава при празен ход, щом дам газ се управя.Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
-
zax8bg написа:А колко струва помпата?FIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
Все пак виж първо маслото. Ако може провери и датчика за лампата.Клапанът е заено с помпата. Не се сменя, щото представлява просто една сачма с пружина, които затварят каналче. При по-високо налягане на маслото пружината се свива започва да пропуска покрай сачмата по малко масло обратно в картера. Обикновено самата пружина омеква и започва да пуска при по-ниско налягане (напр. вместо на 6 на 2 атм. и като си на малки обороти нямаш налягане) Тогава се сменя пружината. На Brava не знам точно как е направено но принципът трябва да е същия.FIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар