Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампа Масло СВЕТИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампа Масло СВЕТИ

Здравейте,От вчера съм собственик на BRAVA 1.4 12V, 96г. И вече имам въпрос!Лампата на маслото светва щом качи температурата над средата , това се получава при празен ход, щом дам газ се управя.Казаха че може да е маслената помпа, защото маслото е сменено.Колко струва тази помпа, и колко излиза работата горе долу.Другия проблем е километража не свети тоес незнам колко километра минавам, а това е сериозен проблем. Не че ме касае толкова много на колко километра е колата, а просто искам да видиа какав разход дава.Благодаря на всички за съветите.

Re: Лампа Масло СВЕТИ

zax8bg написа:
    Лампата на маслото светва щом качи температурата над средата , това се получава при празен ход, щом дам газ се управя.
    Светва тогава защото загрява маслото и то намаля вискозитете си ... и сл. налаля и налягането ... какво масло сипа?
    Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

15W40 Valvolin. Утре съм при майстора да каже какжо е.А колко струва помпата?

Коментар

Според това което съм чувал трябва да обърнеш сериозно внимание на това че свети лампата на маслото. Чувал съм че 1.4 12V имали проблем с мазането на валовете и често изтропвали . Успех
        BRAVA,когато НЕ гори

Коментар

zax8bg написа:
          А колко струва помпата?
          Помпата ти е най-здравата и сигурна част, не вярвам да се счупи. За да ти свети лампата на малки обороти ниско налягане на маслото. Или самото масло е калпаво, т.е. рядко, или е клапана за регулиране на налягането на маслото във въпросната помпа. Ако не е нито едно от двете става лошо ремонт по двигател
          FIAT Tipo 1,4mi - EX
          Alfa Romeo 146ti - EX
          Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Този клатпан сменя ли се, или варви с помпата?

Коментар

Все пак виж първо маслото. Ако може провери и датчика за лампата.Клапанът е заено с помпата. Не се сменя, щото представлява просто една сачма с пружина, които затварят каналче. При по-високо налягане на маслото пружината се свива започва да пропуска покрай сачмата по малко масло обратно в картера. Обикновено самата пружина омеква и започва да пуска при по-ниско налягане (напр. вместо на 6 на 2 атм. и като си на малки обороти нямаш налягане) Тогава се сменя пружината. На Brava не знам точно как е направено но принципът трябва да е същия.
              FIAT Tipo 1,4mi - EX
              Alfa Romeo 146ti - EX
              Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Проблема с километража се реши с една крушка, но това което видиах на него не ми хареса Купих я за 116 000 а то се оказаха + 80 000 или 196 000км Е тва са авто къщите в БГ.Поне ще мога да си засека разхода А за лампата на маслото почвам едно по едно, масло, датчик и помпа.

Коментар

Я обясни това с крушката.

Коментар

Таблото се сваля и отзад има достъп до всички крушки, които осветяват цялото табло. Трябва да видиш коя точно е за километража, вадиш я и я сменяш, ако е това разбирасе. При мен светна веднага след това.

Коментар

Готово :D :D :D Проблема беше маслото! Не трябвало 15W40 a 10W40 полусинтетика (сложих ELF) и за сега съм доволен, вече не свети лампата.Мерси на всички за съветите.Още един вапрос.Къде се намира клаксона под предния капак. Неможах да го видя никаде, а не работи.

Коментар

Проблема с маслото си го решил, но няма логика да е от смяната с полусинтетика! Ще се радвам, ако ни дьржиш в течение!

Коментар

Working...
                        X