Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за един автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Преди време имаше тема за сравнение на разхода. Мисля че общия извод бе, че разликата между двигателите е много малка. На моя 1.6 му дават 10,8 ако не се лъжа. Нормално е с нашите горива да не мога да падна под 11-11,5 (не знам колко ми гори на бенз - това е предположение). 2л 20в е нормално да не може да падне под 12, но мисля че разликата в мощността напълно оправдава двата лева разлика на 100 км. Който не може да си позволи 12-13/100 - слага газ. А при газ дали е 12 или 13 не мисля че има някакво значение
    Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

В линковете, които пуснах по-горе дават и разход - извънградско и градско. Можеш там да видиш колко ще ти гори, ако всичко по двигателя е перфектно. Ако нещо има да не е в ред - разхода скача.Но такъв двигател - само на газ. Иначе трябва да си милионер.

Коментар

ами може да се каже че е нормално, все пак това 2.0не се притеснявайаз на бензин съм падал до 9,2, на газ до около 10,5иначе на бензин около 11, газ 12
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

snake написа:
          pugsy написа:
          ми колега щом ти пука за горивото,тази кола не е за теб
          Не е точно така. Опелът също ми харчеше особено зимно време към 13-14 /100 градско и си го карах 5 години . Но просто искам точни данни, да знам какво евентуално ще взема. Все пак не е без значение дали разхода е 14/100 или 10/100.
          точни данни никога няма да получиш,колегата по горе правилно го е написал " Нормално е с нашите горива да не мога да падна под...... "този мотор на газ зимата ще ти харчи бая,особенно ако го караш на къси раязстоянияиначе разликата от 2 литра е приемлива за вървежа,на мен тва тиопо ми харчи 2 литра от горе от старото 1.6,а вървежа е 10 пъти отгоре,но ако човек търси вървеж и по малко харчене,20в мотор не е за него (по принцип не конкретно)аз лично сега си търся икономиика и съм се спрял на дизелче

Коментар

Immortal написа:
            ......Но такъв двигател - само на газ...........
            всеки ден се убеждавам,че газ на голям мотор си е гавра с колатаако толко много му харчи да не се взима голям мотор или ако е голям да е дизел

Коментар

Immortal написа:
              В линковете, които пуснах по-горе дават и разход - извънградско и градско.
              Да, видях ги линковете, благодаря ти за тях.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

обявеният от тях разход е абсурден....не знам точно колко е, нека споделят колегите с ХГТ, и може би е една идея отгоре, ако мареата е по-тежка, но би трябвало да е горе-долу същия
                A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                e30 forever!

Коментар

BEX---GT---TDi написа:
                  обявеният от тях разход е абсурден....не знам точно колко е, нека споделят колегите с ХГТ, и може би е една идея отгоре, ако мареата е по-тежка, но би трябвало да е горе-долу същия
                  Един човек, на чиито познания се доверявам 100 %, също смята, че информацията за разхода в тези сайтове е абсурдна, особено за градското. Той обаче ми сподели, че смяната на ангренажен ремък на този мотор наистина не било проста работа, че за целта се разхлабва мотора, без чак да се сваля, но все пак ... Не знам, утре човека, с който ще правим бартер, ще идва в Пазарджик и ще огледаме колите. Ако моя майстор каже, че колата е в ред технически (макар, че той без да я е видял, ми каза да не я взимам, като чу, че е с 5 цилиндъра), ще се навия на размяната. Може и голяма грешка да направя, стискайте ми палци да не се прекарам . На някой може би му се струват смешни тези мои вълнения, все пак това са коли за по 4-5000 лв. Но за мен въпроса е много важен.

Коментар

стискаме палци, колега, дано е читава колата...
                    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                    e30 forever!

Коментар

Успех и не се ръководи от емоциите, а от разума.
                      BRAVA 1,4 12V
                      Nissan Navara

Коментар

Аз викам да идеш на друг майстор. Такива "майстори", дето се изказват преди да са видели колата ги има много.Аз пък да ти кажа, че един 5-цилиндров двигател е много по-добре балансиран, от един 4 цилиндров например.А това за агренажния ремък го забрави. Да не го сменяш всеки ден? И на Темпрата за да се смени съединителя също се разглобява половината двигател - и какво от това?!?

Коментар

Благодаря на всички, които писаха по темата. Днес се видяхме с човека и ... засега бартера не се осъществи. Ще видим, вратата не е затворена съвсем. Междувременно темата е отворена за още мнения.

Коментар

значи аз някъде по твоите мнения съм чел, нещо като 6000 км годишно правеше или подобна цифра. няма да дадеш кой знае какви финанси за ремотни с тези 6 000 км, ангренаж се сменя на 40-50-60 така че......ако и няма нещо сериозно за ремонт мятай се. а за мен газчицата е благодатно гориво, не знам какво не му харесват другите, но аз никога при изправен изпарител не сам имал грам проблем с газта, а напротив- при бензин има много датчици, често се оказва, че на бензин не върви добре, за разлика от газта /говоря само при обикновенна, не бих си сложил газов инжекцион точно по тази причина/, имобилайзера блокира пак бензиновата помпа и може д ате остави насред 500 километров път, абе за мен газта има адски много предимства, а на голям мотор още по-добре, защото не се усеща немощ. а имай предвид, че майсторите по принцип преувеличават колко е трудно да се нспарави нещо, колко много време и ум се искали и т.н., сега друг е въпроса, че като видят откъде могат да лапнат 200 кинта за половин ден за тях си и те налазват- примери бол, но не казвам, че е така при тази мареа. може пък наистина д ае сложнотия голяма
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Между другото, вчера я покарах малко тази мареа. Може и нещо да не й е наред, не знам, но тя вози много твърдо, все едно се бях качил на опела си, палиото има забележимо по-добра возия. Допитах се тук-там дали е нормално така да вози. Един от интересните отговори, които получих, беше: "Виж какво прасе е двигателя, окачването трябва да е твърдо, иначе ще се чупи често".Може и така да е, но определено не ми хареса като возия. А и не само като возия - толкова голяма кола, на външен вид като лимузина, а вътре в купето не е по-просторно от палиото ?!

Коментар

Колега, днес на битака имаше една Мареа 1,8 16кл.(ГИ, поставян в Италия, климатроник) в много добро състояние и една HLX 2,4 ТД 125 к.с., също с климатроник в още по - добро състояние (говоря за купе, салон, окачване, работа на ДВГ, без нагари по ауспуха и т.н., все пак при покупка си е нужно да се види и от професионалист). Мисля, че са по - подходящи за изискванията ти от 5-цилиндровия змей. Раходи се другата сряда и няма да съжаляваш
                                M-Benz E 250 TD 150hp
                                M-Benz 200d 75 hp
                                Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Working...
                                X