Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за един автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнение за един автомобил

Колеги, дайте си мнението за Marea HLX, 1996 г., 1998 см3, 147 к.с, бензин, пълна инжекция, пет цилиндъра, 20 клапана .Това 5 цилиндъра не е ли някаква екзотика, нулева серия, за която трудно ще се намират части ? Един монтьор ми каза, че за една година през него са минали не повече от 2-3 коли с такива двигатели... Това може и да значи, че не се развалят де .Колко смятате, че гори ? Собственика е снимал някаква сервизна книжка, в която се твърди, че разхода за градско е 11/100, а извънградско - 7/100 , дали е възможно това ?Ще се радвам на компетентните ви мнения.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Аз принципно не съм привърженик на екзотичните дв-ли, защото както частите така и ремонта предполага да са по-скъпи.
    BRAVA 1,4 12V
    Nissan Navara

Коментар

двигателя на хгт и купе е това,май и капа има с тоя моторимам двама приятели с този мотор на единия си му лумка 14-15 градско,ама го понастъпва,а на други по малко от 12 не може да свали градско

Коментар

Мненията ви са важни за мен. Питам ви, защото ми предлагат бартер за такава кола. Изглежда много привлекателно от 1.2 75 к.с. да се метна на 2.0 150 к.с. и ... нещо за което особено си мечтая: Да отминавам колите по магистралата и пътниците в тях да се чудят със 180 ли карам или с 200 .Но няма да се хвърля на сляпо в такава авантюра, палиото искам да го сменям основно заради липсата на климатик, иначе си е просто кукличка, супер стегнато и поддържано е. Честно казано не искам точно за такава резачка да го сменям, но знае ли човек... Затова наистина очаквам повече мнения.

Коментар

Re: Мнение за един автомобил

snake написа:
          Колеги, дайте си мнението за Marea HLX, 1996 г., 1998 см3, 147 к.с, бензин, пълна инжекция, пет цилиндъра, 20 клапана .Колко смятате, че гори ? Собственика е снимал някаква сервизна книжка, в която се твърди, че разхода за градско е 11/100, а извънградско - 7/100 , дали е възможно това ?
          http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/2902.htmlМай модела е произвеждан от 1996г. до 1999г. след което идва този на 154 к.с. - http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/fiat/marea/
          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
          Среден разход на газ

Коментар

И аз намерих същите данни във http://www.carexpert.ru/models/tech/fiatm-1996s20.htm , но май не става дума за същия двигател - този, за който ви говоря, е с 5 цилиндъра, а в двата сайта става дума за мотор с 4 цилиндъра.

Коментар

Бившето Браво на mescalin не е ли със същия мотор? Някой друг от форума го кара сега. Нека напише нещо.
              Fiat BRAVO 1.9JTD 105hp 1999
              182B4.000

Коментар

Коментар

snake написа:
                  И аз намерих същите данни във http://www.carexpert.ru/models/tech/fiatm-1996s20.htm , но май не става дума за същия двигател - този, за който ви говоря, е с 5 цилиндъра, а в двата сайта става дума за мотор с 4 цилиндъра.
                  Пообъркали са се братушките с тия 4 цилиндъра. Този мотор обаче не е описания в сайта с 154 к.с. ами е 147. Мотора си е добър, стига да не ти пука за това колко пари даваш за гориво. Аз си я карам мойта вече 7 месеца и като изключим съединителя който смених преди 2 седмици, друго нищо не съм пипнал, а не я жаля много Ако ти е на сърце взимай и карай.
                  Bravo HGT 2001

Коментар

v_a_c_h_o_o написа:
                    Мотора си е добър, стига да не ти пука за това колко пари даваш за гориво...
                    Естествено, че ми пука колко пари давам за гориво. Точно затова помолих и за мнения - някой има ли точни данни колко гори? Другото, което ме интересува, е дали този мотор е някаква нулева серия, произвеждан за кратко време, което ще означава проблем с частите и поддръжката.Не знам, по-рано бях останал с впечатление, че доста коли с подобни двигатели има във форума, а много малко мнения виждам по темата, повечето са от тип "предположение" .

Коментар

Не е екзотичен. Този петцилидров двигател си се вгражда в топ модела на Браво известен като HGT.Мисля, че има две модификации 147 и 152 или 155 к.с. (не помня точно). Чел съм, че за смяна на ангренажен ремък се сваля двигателя, което оскъпява процедурата. Чел съм тук във форума и че българския технически гений е успял да преодолее този проблем...
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

само да не се изненадаш и от годишния данък - около 180 лева
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не се притеснявай, двигателят не е толкова рядък. Това е същия двигател, който се слага на Ланча Капа 2.0 20V, 145 к.с.. Има доволно много такива Капи, така че няма да е екзотика. Същия двигател го има и в Купе.http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/2902.html - Фиат Мареаhttp://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/2747.html - Фиат Купеhttp://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/5183.html - Ланча КаппаДвигателят е 182.А1.000 (При Капата е 838.А1.000, но е принципно същия).П.С. Може и да е 182.А8.000 - тогава се различава малко от този на Купето и Капата.

Коментар

ми колега щом ти пука за горивото,тази кола не е за теб,като се има в предвид,че кола с голям мотор малко или много те увлича и се понастъпва,а през това време си харчи,вземи си по добре 1.8 16в 113к.с. - върви прилично,вдига 200,харчи наистина малко градско,извън града съм докарвал на 6.5/100,но съм сигурен,че хгт което да харчи под 11-12 градско няма,освен ако не го кара някой индивид като тоя дет пътувал от пловдив и си гасял колата за икономия

Коментар

pugsy написа:
                              ми колега щом ти пука за горивото,тази кола не е за теб
                              Не е точно така. Опелът също ми харчеше особено зимно време към 13-14 /100 градско и си го карах 5 години . Но просто искам точни данни, да знам какво евентуално ще взема. Все пак не е без значение дали разхода е 14/100 или 10/100.

Коментар

Working...
                              X