Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с двигателя - Marea 1.8 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с двигателя - Marea 1.8 16V

Та значи, имам си следният интересен проблем с моята Фиатка:.......На къси разстояния, - до около 40-50 км. всичко е перфектно, дори и при екстремно натоварване. Но при малко по дълго пътуване започва да се проявява проблема - "изпушване" от ауспуха при изпреварване, особенно ако е вкл. климатика, тоест двигателя да е натоварен. Първоначално си мислех че е гарнитура на главата, или сегменти, но всичко това отпадна. Дадох колата на майстор да отвори двигателя, по мое настояване, и вътре всичко изглеждаше перфектно. Гарнитурата беше здрава, а на цилиндрите още не се беше изтрил заводският хонинг. Извадихме и коляновия вал, абе изобщо всичко, бутала, сегменти, лагери си беше перфектно.Сменихме само гумичките на клапаните. Думите на майстора бяха: тоя двигател е много читав, и е на малко километри. Е да ама от това че е "читав" проблема не изчезна. И сега идва най-интересното (поне за мен). Преди около месец, като тръгвах на почивка, реших да скътая досадното изпушване, като извадих маркуча за картерни газове от главата на двигателя, и пъхнах в една пластмасова бутилка, за да видя колко масло изхвърля, а другият край (към главата), запуших. Остана само връзката на главата към свежият въздух. Голяма беше изненадата ми като след тази интервенция нищо не се промени. Колата продължи да си изпушва, а в бутилката за 1200км. нямаше и капка масло. Тоест, цялото това издухване на масло идва от главата. Има ли някой идея как мога да си реша проблема, щото на мен изобщо не ми е ясно. Предполагам смяна на глава ще оправи нещата, но за сега не ми се мисли за това.
    Fiat Marea Weekend 1.8 HLX
    Renault Safrane 2.0 16V

Да добавя че не се губи антифриз, и масло и антифриз не се смесват.
    Renault Safrane 2.0 16V

Коментар

Е явно или не съм успял да обясня проблема, или е от типа дефекти 1:1000000.
      Renault Safrane 2.0 16V

Коментар

Гумички на клапаните. Майстора е бил калпав и ги е набивал с чука сигурно. Има си пинизи при смяната им и често калпавите майстори ги прецакват още при слагането. Щом не са сегменти няма какво друго да е. Ако е бял пушека обаче е от разход на антифриз. Маслото пуши синкаво!

Коментар

как пуши,цвят ?

Коментар

Подобен ефект се получаваше на предната ми кола - рено 19 с масло ЕЛФ. Започна точно така да припушва и да похапва много масло. Горе долу по същото време много хора във форума на рено започнаха да се оплакват от същия проблем. Оказа се че явно са развалили маслото. След смяна с друго (вече не ЕЛФ) проблема изчезна (не само при мен). Препоръчвам смяна на масло преди по-сериозни ремонти.
            Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Колега а водачите на клапаните как са?При нас след подобен ремонт не пушеше точно 400-500 км и после пак почна.Трябвало е да им проверите хлабината.Колегата който спомена за маслото също е много прав.При калпавите масла след като позагреят рязко си губят свойствата.Като за начало пробвай да смениш марката.
              Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

maiden написа:
                Гумички на клапаните. Майстора е бил калпав и ги е набивал с чука сигурно. Има си пинизи при смяната им и често калпавите майстори ги прецакват още при слагането. Щом не са сегменти няма какво друго да е. Ако е бял пушека обаче е от разход на антифриз. Маслото пуши синкаво!
                И аз имах съмнения за гумички, а и се сетих за една тема на един колега със Стило 1.8 който се оплакваше как след поредната смяна на гумички, след малък пробег, гумичките някак си се измествали, или нещо подобно, в следствие на което имал голям разход на масло, и колата пушела. Майстора уж го водят за един от най-добрите в Плевен, ама имаше едни помощници дето тепърва се учеха, та е възможно някой да е прецакал нещо, а и гумичките които купих ми се видяха доста евтини - по 50 стотинки за бройка.Разход на антифриз поне за сега нямам, но масло доливам.
                Renault Safrane 2.0 16V

Коментар

kkp написа:
                  Подобен ефект се получаваше на предната ми кола - рено 19 с масло ЕЛФ. Започна точно така да припушва и да похапва много масло. Горе долу по същото време много хора във форума на рено започнаха да се оплакват от същия проблем. Оказа се че явно са развалили маслото. След смяна с друго (вече не ЕЛФ) проблема изчезна (не само при мен). Препоръчвам смяна на масло преди по-сериозни ремонти.
                  За мое съжаление маслото отпада като причина. Вече имам повече от 20000км. с тази кола (и с този проблем), четири смени на масло- все различно, и си е все същото. В момента съм със Total 10W40.
                  Renault Safrane 2.0 16V

Коментар

ivanko_rs написа:
                    Колега а водачите на клапаните как са?
                    Незнам не съм присъствал на ремонта.Знаеш как е с майсторите, не обичат някой да им се пречка и да задава въпроси. По принцип ако са износени, не трябва ли колата да губи мощност.
                    Renault Safrane 2.0 16V

Коментар

колата ня губи мощност тогава,ами харчи бая масло,зависи колко са износенилошото е,че ако са износени бая може и бутало да прецакаш

Коментар

мога да ти препоръчам майстор в козлодуй, който няма да ти върне колата преди да я оправи. ако трябва месец пеш, ама ще я оправи
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pugsy написа:
                          колата ня губи мощност тогава,ами харчи бая масло,зависи колко са износенилошото е,че ако са износени бая може и бутало да прецакаш
                          Имам един познат с BMW, на който заради износени водачи на клапаните клата му губеше мощност, затова попитах.А при износени водачи, не трябва ли пушенето да е по всяко време, защото при мен както казах се проявява след известен пробег - минимум 50-60км. или поне 30-40 минути шофиране (след тръгване от студено състояние). Случвало ми се е да карам един месец само градско, и маслото изобщо не мръдва, тръгна ли на по дълъг път, доливането си е задължително.
                          Renault Safrane 2.0 16V

Коментар

pakumba написа:
                            мога да ти препоръчам майстор в козлодуй, който няма да ти върне колата преди да я оправи. ако трябва месец пеш, ама ще я оправи
                            Колега, ще се радвам ако има такъв човек.
                            Renault Safrane 2.0 16V

Коментар

знам, че се казва тотко/или така му викат/, занимава се със всичко включително и камиони, но е фен ан италианките и не пуска никой д аси тръгне без да е готова колата. ще разпитам къде се намира
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X