От два дни имам един проблем.Колата не пали веднага след като завъртя ключа,а трябва да задържа ключа за 5-6 сек. докато запали.Иначе няма проблем колата си върви идеално,никъкви лампи не ми светят,но това ме дразни пък и ще ми замине по-бързо стартера.Мислех си дали проблема не е в температурния датчик,но това го прави и при студен и при топъл двигател.Някъкви идеи от какво може да е???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно пали
Collapse
X
-
Re: Трудно пали
Колега така е много общо.Най-добре иди на диагностика,защото иначе си е гадаене,при положение че след като запалиш нямаш проблеми.Най-лесното което можеш сам да направиш е да си замериш съпротивлението на всички датчици които подават сигнал към ЕКУ-то.В АутоДата-та мисля ги имаше дадени.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
-
И Аз съм така и мога да ти кажа само да не се вглеждаш много много щом си върв и ОК,просто си караи много многоFIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
LANCIA Ypsilon Elefantino blu
http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/
Коментар
-
NPD написа:От два дни имам един проблем.Колата не пали веднага след като завъртя ключа,а трябва да задържа ключа за 5-6 сек. докато запали.Иначе няма проблем колата си върви идеално,никъкви лампи не ми светят,но това ме дразни пък и ще ми замине по-бързо стартера.Мислех си дали проблема не е в температурния датчик,но това го прави и при студен и при топъл двигател.Някъкви идеи от какво може да е???BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
blagun написа:NPD написа:От два дни имам един проблем.Колата не пали веднага след като завъртя ключа,а трябва да задържа ключа за 5-6 сек. докато запали.Иначе няма проблем колата си върви идеално,никъкви лампи не ми светят,но това ме дразни пък и ще ми замине по-бързо стартера.Мислех си дали проблема не е в температурния датчик,но това го прави и при студен и при топъл двигател.Някъкви идеи от какво може да е???Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
tomny написа:Отиди на сериозна диагностика. Няма смисъл да гадаем така. Възможно е проблема да бъде в датчика на Хол (на коляновия вал) или във фазовия датчик (кофти). И да им мериш съпротивлението, няма да ти помогне особено. Свещите на какво дередже са?Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар