От два дни имам един проблем.Колата не пали веднага след като завъртя ключа,а трябва да задържа ключа за 5-6 сек. докато запали.Иначе няма проблем колата си върви идеално,никъкви лампи не ми светят,но това ме дразни пък и ще ми замине по-бързо стартера.Мислех си дали проблема не е в температурния датчик,но това го прави и при студен и при топъл двигател.Някъкви идеи от какво може да е???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно пали
Collapse
X
-
Re: Трудно пали
Колега така е много общо.Най-добре иди на диагностика,защото иначе си е гадаене,при положение че след като запалиш нямаш проблеми.Най-лесното което можеш сам да направиш е да си замериш съпротивлението на всички датчици които подават сигнал към ЕКУ-то.В АутоДата-та мисля ги имаше дадени.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
-
И Аз съм така и мога да ти кажа само да не се вглеждаш много много щом си върви ОК,просто си караи много много
FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
LANCIA Ypsilon Elefantino blu
http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/
Коментар
-
NPD написа:От два дни имам един проблем.Колата не пали веднага след като завъртя ключа,а трябва да задържа ключа за 5-6 сек. докато запали.Иначе няма проблем колата си върви идеално,никъкви лампи не ми светят,но това ме дразни пък и ще ми замине по-бързо стартера.Мислех си дали проблема не е в температурния датчик,но това го прави и при студен и при топъл двигател.Някъкви идеи от какво може да е???Аз измерих температурния датчик на термостата, и беше в норма, но не знам още колко темп. датчици има, трябва да се поразтърся из книгите
BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
blagun написа:NPD написа:От два дни имам един проблем.Колата не пали веднага след като завъртя ключа,а трябва да задържа ключа за 5-6 сек. докато запали.Иначе няма проблем колата си върви идеално,никъкви лампи не ми светят,но това ме дразни пък и ще ми замине по-бързо стартера.Мислех си дали проблема не е в температурния датчик,но това го прави и при студен и при топъл двигател.Някъкви идеи от какво може да е???Аз измерих температурния датчик на термостата, и беше в норма, но не знам още колко темп. датчици има, трябва да се поразтърся из книгите
Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
tomny написа:Отиди на сериозна диагностика. Няма смисъл да гадаем така. Възможно е проблема да бъде в датчика на Хол (на коляновия вал) или във фазовия датчик (кофти). И да им мериш съпротивлението, няма да ти помогне особено. Свещите на какво дередже са?Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар