Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обслужване на климатика(ЦЕНА)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обслужване на климатика(ЦЕНА)

Аз да питам че не съм наясно на колко време се сменява фреона, колко струва това удоволствие и въобще по-важните неща които трябва да се знаят за климатика.Имам Брава 1.2 16V 1999г. и нещо климатика не ми охлажда достатъчно та реших че е от фреона(карам бравата от 2 год. и не съм пипал нищо по климатика) Мерси предварително!

Фреона се сменя, а не се сменява!Процедурата трае 1-2 мин но незнам защо искаш да го сменяш. Колкото е необходимо се долива само.Ако има нужда да се допълва то значи че има теч отнякъде - съответно и това трябва да се поправи преди доливането.Провери дали ти работи клапата която вкарва въздух отвън в купето. Ако е постоянно отворена климатика вижда зор да охлажда постоянно влизащия горещ въздух отвън.А относно "въобще по-важните неща които трябва да се знаят за климатика" - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E1%F0%E0%E2%E0

Коментар

Вкарва си въздух отвън, но като го сложа на по ниски градуси не може да ги поддържа, дори не може да свали топлината до необходимото ниво. Имам чувството, че е занемарен и му трябва лека профилактика.Мерси за помощта Marea_HLX !

Коментар

Marea_HLX написа:
        Фреона се сменя, а не се сменява!Процедурата трае 1-2 мин но незнам защо искаш да го сменяш. Колкото е необходимо се долива само.Ако има нужда да се допълва то значи че има теч отнякъде - съответно и това трябва да се поправи преди доливането.Провери дали ти работи клапата която вкарва въздух отвън в купето. Ако е постоянно отворена климатика вижда зор да охлажда постоянно влизащия горещ въздух отвън.А относно "въобще по-важните неща които трябва да се знаят за климатика" - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E1%F0%E0%E2%E0
        Не е баш така Фреона може просто да се рециркулира, което ще рече, че се издърпва в стенда, пречиства се и се връща обратно в системата.С тази процедура се подменя и маслото в компресора.Профилактика един вид.Докато системата е празна, стенда прави и замерване на херметичността и посредством константен вакуум.След това изчаква известно време и замерва с колко намалява. Ама като цяло отнема значително повече време от 1-2мин Има си граници в които загубите се считат за нормални.-10 mB например е нормална стойност. Ако изтегленото количество е по-малко от това, което по каталог събира системата, липсата се допълва при връщането.И се плаща допълнително Системите събират обикновено около килограм фреон - естествено количеството е различно според модела.Цени на тези Ослуги от пролетта:Процедурата по рециклиране е 25лв.Фреон R134a струва 8лв за 100 грама.Фреон R12 е доста по-евтин, стендовете са различни и двата вида са абсолютно несъвместими.Тоест важно е системата ти за какъв тип фреон е.Предполагам обаче че е R134a - другия е по-стара технология и мисля че вече е забранена употребата му.Екология, няма Уабаво Novkov, това което казваш обикновено се получава при занижено количество фреон.Най-чистия вариант е да се отбиеш в сервиз който извършва такива услуги и да си направиш тази профилактика. Не е толкова скъпо а ще придобиеш реална представа за ситуацията, изразена в цифри.Така само можем да хвърляме боб за причините
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Working...
        X