Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на стартер - цена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на стартер - цена

Приятели искам да ви попитам колко струва ремонт на стартер и смяната му че да знам горе долу с колко да се приготвя
    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Re: Смяна на стартер - цена

Interceptor написа:
    Приятели искам да ви попитам колко струва ремонт на стартер и смяната му че да знам горе долу с колко да се приготвя
    Зависи какво му е на стартера...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Вярно зависи, щото моя оня ден здаде багажа. Върти моторчето а не изхвърля бендикса. Струваше ми 20 мин. сваляне, разглабяне, почистване(блокирал бендикс от пепелта от четките и други гадости вътре),зглабяне и монтаж.Така че зависи. Успех.
      brava 1.6_v16 elx

Коментар

motikas написа:
        Вярно зависи, щото моя оня ден здаде багажа. Върти моторчето а не изхвърля бендикса. Струваше ми 20 мин. сваляне, разглабяне, почистване(блокирал бендикс от пепелта от четките и други гадости вътре),зглабяне и монтаж.Така че зависи. Успех.
        Аз съм се блъскал и повече, моя като отказа, се оказа че само едно кабелче най-отдолу се е прекъснало, та след свързване заработи... Симптомите-напълно работещ стартер изведнъж не издава нито звук при опит зьа стартиране.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

И аз съм се мераклисал да го сваля, за да го погледна, защото вие при палене. Само че моля за съвет как да го сваля.
          karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
          https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Коментар

стартера се сваля с 3 болта и 2 гайки на жиците към него. Лично аз се занимавам само ако е за смяна на лагери, четки или бендикс. Ако има нещо по ротора/магнитите вземам 2 ръка. Така всякакъв ремонт по стартера ми е около 20 кинта, а стартер 2 ръка се намира за 40-50 лв.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

И тук изниква въпроса. Какъв е размера на четките, че пак ще се отваря стартера. Въпроса е, дали по магазините(за авто-части) ги има, или трябва да играе пилата?
              brava 1.6_v16 elx

Коментар

Working...
              X