Не знам как да го опиша този моя куция проблем.Ако има 15-20 литра бензин в колата хвърчи няма никви проблеми.Обаче като намали бензина и не върви.В момента на светване на лампичката за горивото и малко преди това 120-130 макс на 5-та.Друг проблем-карам си,наема,намалям преди завой и като вляза в завоя изведнъж губи скорост,мощност,а уж подавам газ по средата на завоя.Същото се получава и като изкачвам баир.Губи мощност някакси не върви колата,забавя супер гадно.Друг проблем-засилвам по баир на надолнище пускам по инерция и аха съм натиснал малко повече спирачката и гасне.Друг проблем-трудно пали,независимо дали е студена или не.Друг проблем-някакси "бавно реагира" колата.Тръгвам на 1-ва постепенно давам газ до около 4000 оборота набира нормално после започва да придърпва и подскачам като заек вътре.Същата ситуация е и с другите скорости.Ако съм малко не инерция преди завой примерно вкарвам 2-ра (щото колата се движи все пак затова не вкарвам 1-ва),давам известна газ и задържам крака си в една позиция и пак придърпва отначало,после някакси се съвзема и само и плавно си набира,но това е на прав участък.Ако завоя е на нагорнище 90% угасва.Друг проблем-светна ми лампичката за горивото,минах много малко километри (има няма 10) угасна и не можах да запаля повече.И пак беше на баир на нагорнище.Човека до мене каза,че понеже сме нагоре и "бензина отишъл назад" и затова.?????Някой знае ли колко точно литра бензин има в резервоара в момента на светване на лампичката?Някъде четох че е 7 литра.Вярно ли е? Вчера направих лек експеримент с колата-нямаше изобщо бензин,сложих 2-2.5 литра и минах около 50 км извънградско (имаше пускания по инерция,но не много-10 км макс да е било по инерция).Възможно ли е това,такъв разход за такава кола (от подписа).Колата е нов внос,сменени масло,филтри-без ремъци.Сменил съм и акумулатора-62 Ah МОНБАТ.Няма газово.Ходил съм на компютърна диагностика.Даже два пъти я гледаха.Аз успях да видя накаква грешка в зареждането ли беше бобината ли нещо такова,но от сервиза казаха че било някакво натрупване на грешка ли нещо подобно.Абе успокоиха ме като казаха че и няма нищо.Дали са излъгали...не знам.Ами това е.Давайте идеи,споделете подобни проблеми,някакви съвети,идеи за решения.Благодаря на всички предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново Бравата
Collapse
X
-
Ламбда сонда, запушен катализатор, запушен клапан за вентилация на резервоара, проблем с MAF сензора, проблем с датчика за ГМТ, запушени инжектори, скапана бенз. помпа или проблем със захранването и, мръсен горивен филтър, залепващ съденител, прекъсваща свещ и/или кабел, лоша връзка с "маса"...Това от мен. Дано помогна.
-
Не е хубаво да я караш на изпарения с по 2-3 л бенз в резервоара - като нищо може боклуците по дъното му да запушват системата...Аз, макар само да паля и гася на бенз, гледам лампата ми да не свети...И не оставяй колата да ти гасне, поради липса на бенз в резервоара!!! (Горивния ф-р смени ли?)1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
xploda написа:Би ли разяснил малко около тва с "маса"-та че не хванах.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар