Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново Бравата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отново Бравата

Не знам как да го опиша този моя куция проблем.Ако има 15-20 литра бензин в колата хвърчи няма никви проблеми.Обаче като намали бензина и не върви.В момента на светване на лампичката за горивото и малко преди това 120-130 макс на 5-та.Друг проблем-карам си,наема,намалям преди завой и като вляза в завоя изведнъж губи скорост,мощност,а уж подавам газ по средата на завоя.Същото се получава и като изкачвам баир.Губи мощност някакси не върви колата,забавя супер гадно.Друг проблем-засилвам по баир на надолнище пускам по инерция и аха съм натиснал малко повече спирачката и гасне.Друг проблем-трудно пали,независимо дали е студена или не.Друг проблем-някакси "бавно реагира" колата.Тръгвам на 1-ва постепенно давам газ до около 4000 оборота набира нормално после започва да придърпва и подскачам като заек вътре.Същата ситуация е и с другите скорости.Ако съм малко не инерция преди завой примерно вкарвам 2-ра (щото колата се движи все пак затова не вкарвам 1-ва),давам известна газ и задържам крака си в една позиция и пак придърпва отначало,после някакси се съвзема и само и плавно си набира,но това е на прав участък.Ако завоя е на нагорнище 90% угасва.Друг проблем-светна ми лампичката за горивото,минах много малко километри (има няма 10) угасна и не можах да запаля повече.И пак беше на баир на нагорнище.Човека до мене каза,че понеже сме нагоре и "бензина отишъл назад" и затова.?????Някой знае ли колко точно литра бензин има в резервоара в момента на светване на лампичката?Някъде четох че е 7 литра.Вярно ли е? Вчера направих лек експеримент с колата-нямаше изобщо бензин,сложих 2-2.5 литра и минах около 50 км извънградско (имаше пускания по инерция,но не много-10 км макс да е било по инерция).Възможно ли е това,такъв разход за такава кола (от подписа).Колата е нов внос,сменени масло,филтри-без ремъци.Сменил съм и акумулатора-62 Ah МОНБАТ.Няма газово.Ходил съм на компютърна диагностика.Даже два пъти я гледаха.Аз успях да видя накаква грешка в зареждането ли беше бобината ли нещо такова,но от сервиза казаха че било някакво натрупване на грешка ли нещо подобно.Абе успокоиха ме като казаха че и няма нищо.Дали са излъгали...не знам.Ами това е.Давайте идеи,споделете подобни проблеми,някакви съвети,идеи за решения.Благодаря на всички предварително.

Ламбда сонда, запушен катализатор, запушен клапан за вентилация на резервоара, проблем с MAF сензора, проблем с датчика за ГМТ, запушени инжектори, скапана бенз. помпа или проблем със захранването и, мръсен горивен филтър, залепващ съденител, прекъсваща свещ и/или кабел, лоша връзка с "маса"...Това от мен. Дано помогна.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

за спирането на вървене на колата може да е виновна ламбдата

Коментар

Би ли разяснил малко около тва с "маса"-та че не хванах.

Коментар

Не е хубаво да я караш на изпарения с по 2-3 л бенз в резервоара - като нищо може боклуците по дъното му да запушват системата...Аз, макар само да паля и гася на бенз, гледам лампата ми да не свети...И не оставяй колата да ти гасне, поради липса на бенз в резервоара!!! (Горивния ф-р смени ли?)
          1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

Мхм.Горивния филтър го смених.Най ми е интересно защо когато има 15-20 литра бензин нищо и няма на колата,а като остане под 5 литра примерно започва да се ебава меко казано.

Коментар

xploda написа:
              Мхм.Горивния филтър го смених.Най ми е интересно защо когато има 15-20 литра бензин нищо и няма на колата,а като остане под 5 литра примерно започва да се ебава меко казано.
              Защото по дъното на резервоара има всякакви боклуци, тиняк и т.н.!
              1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

xploda написа:
                Би ли разяснил малко около тва с "маса"-та че не хванах.
                Във всеки автомобил има поне 8-10 "важни" замасявания. Повечето от които са в отделението на двигателя. При лоша маса е възможно да се получи последователно свързване на консуматори, което да доведе до куп проблеми. (няма да изнасям лекция по електротехника ) Наличието дори на малко съпротивление на контакт с маса ще доведе до промяна на стойноста на електрически величини и параметри. И с тази чувствителна електроника....хоп и проблем. Иди го търси, ако си нямаш работа. Затова на "маса"-та се обръща специално внимание и много често се дублира на възлови места. Друг е въпроса със съпротивлението на самия кабел, но изместваме темата. Като си оправиш колата, пиши какво е било.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                X