Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спешна консултациика за чуждо тяло в картера!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спешна консултациика за чуждо тяло в картера!!!

Здравейте колеги,имам една много странна молба. интересува ме какво е това което е на снимките. каква е историата! вчера си сменях маслото и гарнитурата на картера и както се досещате трябваше да го сваля и понеже пробката за източване е клеясала и за това източвах маслото по втория начин. И докато бърках със ръка да доизточа маслото и напипах жъпросното нещо вътре в картера но не знам паднало ли е от някъде или от къде е изобщо. За това молбата ми е ако може някой да микаже от къде е и за какво служи.Благодаря много предварително на всички отзовали се !!!http://87.116.122.112/P1040308.jpghttp://87.116.122.112/P1040309.jpgРедакция:качих снимките на друго място, че старото се бъгна:http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3524177http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3524175
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Парче от щека за мерене на нивото на маслото ми се струва? Даже май е с датчик, каква е тази кола?
    Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

Прилича ми на датчика за маслото.
      ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
      ex. Marea Weekend HLX TD100

ex. Nissan Primastar 1,9 dci
      Mercedes Vito W447
      Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

колата е темпра 1.6 91ва година. моноинжекция.а това въпросното детайлче е дълго 32мм. а на диаметър в по тесния краи е 6 мм.гледах по pdf-ите които имам за фиат и не можах да разберта от къде е.
        182A4.000 IAW49F
        LPG - Lovato EasyFast
        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Sergo написа:
          Прилича ми на датчика за маслото.
          не знам дали е датчика за маслото но този които е на таблото си работи. като запаля колата и гасне и докато работи не се включва пак.
          182A4.000 IAW49F
          LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Някой го е изпуснал и го е оставил вътре. Или е парче от счупен датчик. Това вътре контакти ли са? Аха, при внимателно разглеждане - това прилича на парче от щека с датчик за нивото на маслото - има надписи "min" "max".
            Fiat Ritmo 105TC
            1600cc 105к.с.

Коментар

да това вътре е нещо като датчик или по точно като някакви контакти но не видях никъде от къде да се мушкат кабели или някакъв друг контакт с нещо електрическо.
              182A4.000 IAW49F
              LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Според мен е изпаднал накрайник от масломерна пръчка. Виждал съм подобна, само че на Алфа.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Това е нивомера за маслото. От него тръгва кабел и при ниско ниво на маслото трябва да ти свети лампа на таблото. Ако в момента не свети а на щеката си нямаш такъв, то крушката ти е изгоряла.
                  Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Позволих си да редактирам заглавието за по-голяма гъвкавост при търсене на темата от други колеги.

Коментар

Със сигурност на Темпрата, това е датчик за нивото на маслото. Намира се на върха на пръчката (по него се ориентираш колко масло имаш в картера. В случай, че пръчката ти е обикновена (накрая си е просто желязна с отбелязани мин и макс), то просто явно пръчката някога е сменяна.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

мдааааа първо благодаря много за бързите отговори. бях се притеснил да не е нещо сериозно и да не трябва пак да свалям картера че е доста играчка. за пръчката, да тя е обикновена където за мин и макс не пише нищо просто там където трябва да е от мин до макс е сплескана самата пръчка (личи че не е самоделка но не знаех че не е оригиналната).на таблото имам лапма за нивото на маслото и не е светила никога което значи че е изгоряла. сега като се загледах в този нивомер се оказа че там в разширеният край е имало запоени жички които са скъсани.и от тук се поражда въпросът дали да си играя да я запоявам и да търся кабелите за контакт при положение че имам друга пръчка и на нея няма място за този датчик. мисълта ми е да не би да има проблем при работата на двигателя или ECUто. предполагам че няма проблем но, съм длъжен като лаик да попитам по разбиращите.Искам да ви плагодаря за бързите отговори и да ви пожелая всичко хубаво mme:няма проблем за редакцията, сега се замислям че наистина малко некомпетентно съм измислил заглавието УСПЕХИ и до нови срещи
                        182A4.000 IAW49F
                        LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Нивомера прикачен за щеката за масло единствено те информира (чрез свтлинна индикация на таблото) за ниско ниво на маслото в двигателя. Ако успееш да намериш такава щека, защо да не се възползваш от тая екстра!? Важно е обаче при това което имаш налично дали дължината отговаря на оригиналната? Ако не, то тогава ще получаваш невярна информация за нивото на маслото а това не е най-добре. Може заблуден от показанията да подържаш ниско ниво в картера или високо ниво, което също не е много добре. Сравни я като използваш от друг такъв автомобил и така ще си сигурен какво ниво измерваш.

Коментар

сега като се замисля наистина го има това като възможност. определено ще потърся някой познат със ТИПО или ТЕМПРА и ще пробвам със неговата пръчка.Много Благдаря още веднъж на всички за помощта
                            182A4.000 IAW49F
                            LPG - Lovato EasyFast

Коментар

тая щека не се ли вади ? това прилича на поплавък със сензор, ако беше от щеката кабелите след нея ли щяха да висят докато се пълни ново масло? (въпроса ми е малко излишен и отговора нищо не решава но е любопитно кое как е устроено че да светне крушка на таблото като няма достатъчно масло)
                              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                              X