Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Двигателя трака като загрее ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sev написа:
    ама това масло е минерално - не е подходящо за нашите колиособено за HGT
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=162570да разбрах, но за щастие не поврежда колата докато тя си седи в гаража с такова, преди да почна да я ползвам ще го източа и налея в някой москвич
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

така е
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

валволина който налях беше 10W40 полу синтетика в магазина от кадето го купих много ми го хвалиха и аз като първия човек взех че се вързах на приказките на продавача,сега като налях SELENIA 20K колата беше на абсолютно равно място и изчакахме маслото доста време да се изтече и сега сутринта като го проверих беше точно на максимума, можеби наистина е останало малко масло от старото в двигатела, но сега колата си работи перфектно, и повече няма да слушам тъпи продавачи да ми дават съвети кое масло било по качествено !!!
        FIAT BRAVO 2.0 20 HGT

Коментар

При мен по същия начин се получи.Бях ангажиран точно когато трябваше да се смени маслото след покупката на колата и един колега и налял Валволин.Да ви кажа честно докато дойде време за смяна долях около 800 гр.Другото което е ,че мотора си беше доста шумен в сравнение с Селениата.След смяната минах на Селениа ТД и досега само с такова я карам.Не ми се налага да доливам или ако се наложи е в рамките на 100-200 гр.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колеги не искам да се караме или да сприм , но от 4 години работя със маслата на Валволин( даже и колата си карам със такова 15w40 turbo) . Искам да кажа че съм много доволен от маслото . Има редовни клиенти и държа автомобилите им под наблюдение . Почти колкото съм налял толкова съм и източил - 100, 150 гр.Отделен въпрос е че колегата може да е попаднал на менте валволинн.Взимаме по 3 варела масло валволин на 2-3 месеца всеки варел е по 200 литра.15w40 Longlive10w40 semisyntetic15w40 turboСпоред мое лично наблюдение съм доволен от 3 вида масла1.Motul2.Valvolin 3.Castrol
            Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
            IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
            1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
            2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

аз имам въпрос, по какво познавате, че да кажем валволин е по-добър от шел/примерно/ или кастрол? аз съм си взел от всички по-известни марки по едно литърче и си ги гледам винаги когато имам свободно време, ама не мога да разбера кое е по-добро от другото
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                аз имам въпрос, по какво познавате, че да кажем валволин е по-добър от шел/примерно/ или кастрол? аз съм си взел от всички по-известни марки по едно литърче и си ги гледам винаги когато имам свободно време, ама не мога да разбера кое е по-добро от другото
                Хехе Единствено може да разбереш, кога едно масло е гнусен ментак или неподходящо за твоя двг е по шума на мотора - колегата пуснал темата го е описал добре(да не се налага на никой да го усеща). Иначе, между качествени/оригинални масла, осезаема разлика не можеш да хванеш Така, по тубите - класа и спецификациите се гледат - SM и SL са най-добрите, като SM е най-новия клас и съответно, най-добро За жалост, рядко се срещат SM масла 10W-40...
                HCO написа:
                Взимаме по 3 варела масло валволин на 2-3 месеца
                Колега, би ли казал, от къде пазарувате варелите?
                1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

http://www.tech-co.net/read.php?opti...=bgТех-Ко съвместно с Булвал Ойл - официален дистрибутор на Valvoline, предлагат пълна серия масла, добавки и др., съобразени с условията на шофиране и новите двигателни технологии.Те се директни вносители на маслото.Имат разфасофки от всякъкъв тип.
                  Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
                  IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
                  1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
                  2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

HCO написа:
                    Колеги не искам да се караме или да сприм , но от 4 години работя със маслата на Валволин( даже и колата си карам със такова 15w40 turbo) . Искам да кажа че съм много доволен от маслото . Има редовни клиенти и държа автомобилите им под наблюдение . Почти колкото съм налял толкова съм и източил - 100, 150 гр.Отделен въпрос е че колегата може да е попаднал на менте валволинн.Взимаме по 3 варела масло валволин на 2-3 месеца всеки варел е по 200 литра.15w40 Longlive10w40 semisyntetic15w40 turboСпоред мое лично наблюдение съм доволен от 3 вида масла1.Motul2.Valvolin 3.Castrol
                    Колега както сам казваш това е твое мнение и то се дължи на това което ти виждаш.Аз обаче не съм съгласен с тебе.Мойта работа е свързана с обикаляне на сервизи и магазини и като цяло имам по-гопям поглед върху нещата.От различни места са страшно недоволни от Валволин и от Кастрол.В момента още се усеща някакво лутане в сервизите след срива по качество и цена на основните марки които се продаваха до преди година-две ,а именно Валволин ,Арал и Шел и Кастрол от части заради цената.По мое виждане в момента на пазара най-незасегнати от мълви, и не на последно място от първа ръка доволни клиенти според мен са следните марки (пак в топ 3) :1.Mobil2.BP3.EssoСега искам да кажа че това че аз работя за фирма официален вносител на продуктите на Exxonmobil , което ще рече маслата Mobil и Esso ,по никакъв начин не ме прави субективен в оценката.Повярвайте не един път съм бил свидетел по обектите(сервизите) ,клиента има ли пари(а не да е примерно с някакво ограничение 60лв за масло и филтър) продукта който взема е един ,и това е Mobil.До сега оплаквания няма.Но в крайна сметка всеки си решава каво ще ползва и колко пари би дал за него.П.П.Аз също на Седичито бях най-доволен от Selenia Racing 10w60 ,все пак си е италянка.Колега извинявай че ти обърнахме темата в друга посока.
                    Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

ivanko_rs написа:
                      ...фирма официален вносител на продуктите на Exxonmobil , ...П.П.Аз също на Седичито бях най-доволен от Selenia Racing 10w60 ,все пак си е италянка.
                      Exxonmobil няма място за сравнение с: "Ashland Inc., американска енергийна корпорация с водещи позиции в нефтопреработването"важното е че HGT-то вече няма разтройство, а аз между другото се канех да питам дали случайно не е купено от Русе бравото ако не е тайна щото тука се продаваше едно подбно черно ама сигурно не е същото

Коментар

niko_ymn написа:
                        ivanko_rs написа:
                        ...фирма официален вносител на продуктите на Exxonmobil , ...П.П.Аз също на Седичито бях най-доволен от Selenia Racing 10w60 ,все пак си е италянка.
                        Exxonmobil няма място за сравнение с: "Ashland Inc., американска енергийна корпорация с водещи позиции в нефтопреработването"важното е че HGT-то вече няма разтройство, а аз между другото се канех да питам дали случайно не е купено от Русе бравото ако не е тайна щото тука се продаваше едно подбно черно ама сигурно не е същото
                        не е тайна, :D HGT-то ми го докара от Италия един приятел там колата я е купил от частно лице не от автокъща и наистина е доста запазена , има снимки в http://www.snimka.bg/album.php?album_id=154606&photo=6 , то и аз да питам колко пари го даваха това HGT - в Русе !!!
                        FIAT BRAVO 2.0 20 HGT

Коментар

и тук същия бъг :Уведомяване за отговори по темата: Двигателя трака като загрее ???http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=163021#163021 ме праща до страница:Темата или мнението, което търсите, не съществува аха ок мерси - вече е наред (163026)

Коментар

niko_ymn написа:
                            Exxonmobil няма място за сравнение с: "Ashland Inc., американска енергийна корпорация с водещи позиции в нефтопреработването"
                            Абе пич пак се изказваш неподготвен. Exxonmobil е световния лидер в петролния преработвателен бизнес и номер едно в производството на всякакви синтетични масла .Дори фразата "Лидер в производството на синтетика" е запазена марка и който използва израза за комерсиални цели на друг продукт , го грози наказателна отговорност.Достъпна до всички е информацията ,че дори и Castrol купуват базови масла ,че и присадки от Exxonmobil.За 2006 Exxonmobil е най-голямата фирма в нефтопреработвателния бизнес с незнам си колко милиарда долара печалба.Изследването е на база печалба и приходи.Тъй че прочети повечко ,тогава се изказвай.
                            Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

ivanko_rs написа:
                              niko_ymn написа:
                              Exxonmobil няма място за сравнение с: "Ashland Inc., американска енергийна корпорация с водещи позиции в нефтопреработването"
                              Абе пич пак се изказваш неподготвен.
                              не сте ме разбрали правилно - иксах да кажа, че Ашланд почти никой не ги е чувал и не могат да се сравняват двете

Коментар

ivanko_rs написа:
                                За 2006 Exxonmobil е най-голямата фирма в нефтопреработвателния бизнес с незнам си колко милиарда долара печалба.Изследването е на база печалба и приходи.Тъй че прочети повечко ,тогава се изказвай.
                                не само най-голамата ами и една от първите - чел съм достатъчно, но аз работя с дю пон - нека да не се обиждаме, градски сме все пак а може и да сме се виждали някъде например на фиат срещите
                                HCO написа:
                                Колеги не искам да се караме или да сприм
                                ама и теб HCO кой ти даде регистрация без да си чел правилата и да праиш реклама тук, не че и аз не съм правил неволно публикуване на снимки на които се виждат търговски марки де ама не трябваше да тръгва темата в такава посокаи както вече казах,
                                niko_ymn написа:
                                важното е че HGT-то вече няма разтройство
                                двама се карат селения печели

Коментар

Working...
                                X