Здравейте колеги от 2 дни съм собственик на Фиат брава 1999г 1.2 мотор забелязах , че стрелката на температурата играе много седи на една дори две чертички над 90 градуса след това се връща на 90 отварях капачката на охладителната течност там всичко си е нормално нищо не ври отваря се и външния кръг перката работи. Това нормално ли е или да търся помощ някъде ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
висока температура на брава
Collapse
X
-
Humppa
Re: висока температура на брава
xarixito написа:Здравейте колеги от 2 дни съм собственик на Фиат брава 1999г 1.2 мотор забелязах , че стрелката на температурата играе много седи на една дори две чертички над 90 градуса след това се връща на 90 отварях капачката на охладителната течност там всичко си е нормално нищо не ври отваря се и външния кръг перката работи. Това нормално ли е или да търся помощ някъде ?
-
имаш ли климатик?и двете степени на перката ли работят?ако имаш най-вероятно не ти работи първата степена ако работят и двете степени сигурно датчика е заминал и включва при по-висока темератураако си с една степен - пак може да е от датчика...по принцип не е нормално, но ако стрелката не минава 3/4 от скалата няма проблемно все пак намери причината и отстрани проблема
Коментар
-
u_bo
Re: висока температура на брава
xarixito написа:Благодаря за отговорите. Да имам климатик ще проверя дали работи и втората степен. Сега се появи друг проблем при рязко подаване на газ колата изгасва това пък от какво може да бъде ?
Коментар
-
висока температура на брава
Има я и първата скорост на перката. След тестване около 40км. Направи следното държи си около 90 след това стрелката взе да подскача като луда от 90 нагоре и така си остана след 10на километра пак се върна на 90. Климатика не влияе въобще. Та си мисля дали датчика от който взима информация не се е скапал или лоша връзка. На типото ми го правеше редовно от лоша маса към двигателя. Дали пък не е от това ?http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?U...AlbumId=100103 първата снимка е когато откачи стрелката, А втората когато си е нормално.FIAT BRAVA 1.2 16V 1999г. HSX
Коментар
-
u_bo
trace написа:Ако температурата ти е така, както на снимката, си карай и не севпрягай. Карам така вече 2 години и нещо, няма никакъв проблем.
Коментар
-
Така ми е градско, в задръстванията (без значение с клима или без)Не е снимана на място, май беше на 5-та. Иначе оборотите са ми нормални,когато е на празен ход.На извънградско стои около 2 чертички под средата.Ако имаше някакъв проблем, все за толкова времещеше да си покаже, а аз откакто съм купил колата не съм пипнал абсолютно нищо (изключвам скоростнатакутия, ама тя си беше с проблем още като купих колата)А за да изкажа това мнение, още тогава бях преровил форумаиз основи за този проблем и общото мнение (от компетентните според мен хора)беше, че не е проблем да се кара така. Освен това никъде не се споменаваше дори от какво може да е.Имаше само хипотези, например термостат. Но за да сменям нещо струващо 100лв. ми е необходим категоричен отговор. Защото имаше много постове - "абе смених го термостата, ама пак си стои така" или "сега пък не ми загрява" и т.н.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар