Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за Брава...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няколко въпроса за Брава...

1.Има ли Брава 1.6 16V без бензинов филтър?2.С 11 летра бензин колко км е нормално да измина градско? (тук отбелязвам че съм нов шофьор и подавам на моменти доста повече газ... )3.На светофар усещам едно леееко тракане....просто различен от досега шум....много е леко....като натисна съединителя изчезва....какво е това?и последно....колко бензин ми остава след като ми светне лампата на таблото?
    Fiat Brava 1.6 16V '98

1.Брава без бензинов филтър няма освен ако не си го махнеш сам. 2.С 11 литра може да минеш прибизително 100 км. в града. 3.Това тракане за което казваш на празен ход е възможно да бъде лагера на съединителя.

Коментар

chuni написа:
      1.Брава без бензинов филтър няма освен ако не си го махнеш сам. 2.С 11 литра може да минеш прибизително 100 км. в града. 3.Това тракане за което казваш на празен ход е възможно да бъде лагера на съединителя.
      абсолютно вярно
      FIAT Stilo 1.4 16V
      FIAT Bravo 1.6 16V (преди)

Коментар

супер.... на мойта няма бензинов филтър...човек разбиращ от фиат ми каза че имало и без......както и да е. това проблем ли е?
        Fiat Brava 1.6 16V '98

Коментар

SSPURSS написа:
          супер.... на мойта няма бензинов филтър...човек разбиращ от фиат ми каза че имало и без......както и да е. това проблем ли е?
          Чак не вярвам да няма ....... отзад долу до лявото колело посока резервоара няма ли? отгоре трябва да има един пласмасов кожух ....А проблема ... помисли за качеството на нашите бензини .........
          Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Когато нямаш филтър всички боклуци от бензина ще отиват направо в дюзите и ще имаш проблеми,обаче ако наистина нямаш филтър нищо не ти пречи да си сложиш, горивния филтър струва 16 лв. и има начин да се монтира.

Коментар

знам каде трябва да е ...под таз кора но няма ...маркучите си отиват направо в резервоара.....
              Fiat Brava 1.6 16V '98

Коментар

тракането може да е от лагера на първичния вал на скоростната кутия щом като го натеснеш изчезва , ако е лагера на съединителя като натиснеш трябва да се появява шум поне аз така мисля че е правилно ако греша колегите да ме поправят
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Най-голяма е вероятноста лагер на пьрвичния вал, но понякога и аксиален лагер на свободен ход, с голям радиален луфт трепти по подобен начин! Този шум, предполагам не е от скоро и така може да се кара още доста време, но е добре, в удобен момент да се вземат мерки!

Коментар

SSPURSS написа:
                    знам каде трябва да е ...под таз кора но няма ...маркучите си отиват направо в резервоара.....
                    А цели ли са или имат снадено някъде? Ако са надени най вероятно е имало филтър който е бил махнат .... не ти струва повече от 20 лв. да си сложиш .... но както решиш ...
                    Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

цели са.....странно но факт.
                      Fiat Brava 1.6 16V '98

Коментар

SSPURSS написа:
                        цели са.....странно но факт.
                        Възможно е някой ’разбирач’ да е сложил филтъра отпред... Без филтър, ако сипеш не особено добро гориво, каквото е 99% тук, могат да ти се случат доста неприятни неща...
                        Alles in Ordnung

Коментар

Working...
                        X