Колеги моя е грешката за което много се извинявам - в софия видях че стрелката на бутилката е в червеното и си помислих че е излапала всичко . Равносметката е 190 км с 18 литра при средна скорост 120 км/ч и 22 километра в града из София. Така съм малко по съгласен . Бихте ли ми казали и вие мнението си за този разход ?п.с.Между другото - гоних се с един рейс до 190 километра в час и тоя ме изяде неможах да повярвам , щипех се по едно време данеби да сънувам.. ама не - болеше. Тия хора са луди ... как 200 километра с рейс бе ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
колко газ ви горят браво/и те 1.4 извън града
Collapse
X
-
Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
-
Rezko написа:Колеги моя е грешката за което много се извинявам - в софия видях че стрелката на бутилката е в червеното и си помислих че е излапала всичко . Равносметката е 190 км с 18 литра при средна скорост 120 км/ч и 22 километра в града из София. Така съм малко по съгласен . Бихте ли ми казали и вие мнението си за този разход ?п.с.Между другото - гоних се с един рейс до 190 километра в час и тоя ме изяде неможах да повярвам , щипех се по едно време данеби да сънувам.. ама не - болеше. Тия хора са луди ... как 200 километра с рейс бе ...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:И да си свирка, ние ще го разберем след ден-два. Той човека кара със свръхзвукова скорост :DSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Lane Staley написа:И да си свирка, ние ще го разберем след ден-два. Той човека кара със свръхзвукова скорост :Dlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Грешка та грешка - ами ако километража греши в другата посока и към тези 190 трябва да прибавим 19?Аз лично съм привърженик на идеята за понижени от производителя показатели. Същото като с маслото - буквално трябва да ти изгори 3-4 литра на 10 000 за да го приемат за дефект. Тук мисля че е същото - дават максимална скорост и ако не я постигнеш - спокойно можеш да отидеш да направиш рекламация (ако колата е нова разбира се. Надали някой мисли за нас, дето новите ни коли се раждат директно в пубертета ). Та това презапасяване съчетано с малко попътен вятър и малко надолнище могът да направят скорост от 190 напълно реална за тази кола. Виж 240 може да развие на кукуво лято ... но това е друга тема.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
kkp написа:Грешка та грешка - ами ако километража греши в другата посока и към тези 190 трябва да прибавим 19?Аз лично съм привърженик на идеята за понижени от производителя показатели. Същото като с маслото - буквално трябва да ти изгори 3-4 литра на 10 000 за да го приемат за дефект. Тук мисля че е същото - дават максимална скорост и ако не я постигнеш - спокойно можеш да отидеш да направиш рекламация (ако колата е нова разбира се. Надали някой мисли за нас, дето новите ни коли се раждат директно в пубертета ). Та това презапасяване съчетано с малко попътен вятър и малко надолнище могът да направят скорост от 190 напълно реална за тази кола. Виж 240 може да развие на кукуво лято ... но това е друга тема.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Ехее ... а ако не бързаш с колко караш по магистралата? И мен ме изпреварват малко коли (аз поддържам 140-160 по магистралата), но тези дето ме изпреварват го правят качественно. В смисъл докато ги видя в огледалото за обратно виждане и вече ги няма. С колко ли карат те? С 170 може би? ХАХАА за максималната скорост си прав че се определя от обороти и трансмисия, но тя никога не е изчислена да е в червения сектор на последната предавка. Не казвам че е полезно но не е невъзможно!Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Lane Staley написа:Спомняш ли си спора ни за скоростта?Чел съм много твои постове и мисля, че често с право триеш сол на главите на някои колеги, но тогава не беше прав. Обаче това ще го загърбим на по бира. Съгласен?SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
1 - извинqвам се за англиискиs но не съм унас и тук нqма кирилица2 - 4е предницата улекжа - жqрно е , 4е е на 6 хилqди и не знам колко оборота - и тожа е жqрно , 4е от софиq към пазардйик е нанадолно .. съ6то е жqрно , ама жи казжам колко показжа6е километрая ( тжа 4е лъйе е едно на ръка) ... а за реиса какжо да кайем ..За такива случаи има конвертор от латиница на кирилица - долу вляво подполето за писане, така че няма оправдание! Поздрави kiro_of_the_dayFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
тел. 0883437022
Коментар
-
Принципно и аз съм съгласен за това че в книжката пише максимална скорост 170, но и според мен при подходящи условия е възможно постигането на по добри резултати. Като имаме предвид че при 4000 оборота скоростта е около 125-130км/ч при максималните 6500 след които почва червения сектор с колко ще се движите? Аз лично за проба съм постигал и по добри резултати от 170 но някакси не се чуствам комфортно и за това с повече от 160 не карам. А за това колко ви е верен километража може да си направите сверка с КАТ стига да ви се плаща глоба. Достатично е да минете с леко превишена скорост покрай някоя патрулка и веднага ще разберете верен ли е.
Коментар
-
С риск да ос*рем темата още повече - колега Lane Staley, колкото и да не ти се вярва аз съм вдигал 180км/ч на Тракия между София и Пазарджик, по леко надолнище, разбира се. Също така педала на газта имаше оооооооще малко дерман за натискане. Не знам в какви обороти, защото нямам оборотомер. Ако не вярваш ще те кача на поход до Пазраджик, където ще черпиш една каса бира , когато километража удари 180 Иначе за 240 и дума не може да става :D Колега Резко, сравнително точна проверка на разхода се прави само от пълна до пълна бутилка, при това на една и съща газ колонка, така че изобщо не гледай стрелката за нивото на газта в бутилката.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
айде почна се пак безсмислен спор .. Надали разликата в замерването ще е повече от половин литър Още нещо странно - сега бях в София и на връщане реших да си направя експеримент - пуснах климатика и я закотвих на 110 - изненада пак 10 литра Чудя се дали този клапан за високите обороти ( дето пуска газта) не е прекалено развъртян ? може ли да е от това , щото на отиване нправи 7 със 100 и климатика пусках даже замалко ... или пък съм случил на кофти газ ?Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
тел. 0883437022
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар