Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

колко газ ви горят браво/и те 1.4 извън града

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги моя е грешката за което много се извинявам - в софия видях че стрелката на бутилката е в червеното и си помислих че е излапала всичко . Равносметката е 190 км с 18 литра при средна скорост 120 км/ч и 22 километра в града из София. Така съм малко по съгласен . Бихте ли ми казали и вие мнението си за този разход ?п.с.Между другото - гоних се с един рейс до 190 километра в час и тоя ме изяде неможах да повярвам , щипех се по едно време данеби да сънувам.. ама не - болеше. Тия хора са луди ... как 200 километра с рейс бе ...
    Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
    части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
    части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
    тел. 0883437022

Коментар

Това вече е друго. Карай си и си свиркай
      Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Rezko написа:
        Колеги моя е грешката за което много се извинявам - в софия видях че стрелката на бутилката е в червеното и си помислих че е излапала всичко . Равносметката е 190 км с 18 литра при средна скорост 120 км/ч и 22 километра в града из София. Така съм малко по съгласен . Бихте ли ми казали и вие мнението си за този разход ?п.с.Между другото - гоних се с един рейс до 190 километра в час и тоя ме изяде неможах да повярвам , щипех се по едно време данеби да сънувам.. ама не - болеше. Тия хора са луди ... как 200 километра с рейс бе ...
        Между другото - гоних се с един рейс до 190 километра в час и тоя ме изяде Колега, как ги стигна 190 бре? По книга 1,4 12V развива 170.Мисля си, че описаните тук постигани скорости трябва да се умножават с коефициент 0,7-0,8 за да вярваме. В друга тема колега обясняваше как вдигнал 240 с Браво-то си Утре очаквам да ги вдигне и някой с Браво 1,4 да ги вдигне 240 и да обясни, че е дописал килиметражаИзвинявам се за този обаче не мога да се сдържа. То се разбра, че рибарите във форума сме много ама все пак...
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

kkp написа:
          Това вече е друго. Карай си и си свиркай
          И да си свирка, ние ще го разберем след ден-два. Той човека кара със свръхзвукова скорост :D

Коментар

Lane Staley написа:
            И да си свирка, ние ще го разберем след ден-два. Той човека кара със свръхзвукова скорост :D
            Не се коси,... стандартна грешка в километража 10% по евро-норми,дори наскоро беше коментирано.Така, че 190-19=171.Всичко си е в нормата.Иначе и моето Пунто пълни километража 180, но като извадя грешката си,"идва в книжката"!
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
              Lane Staley написа:
              Не се коси,... стандартна грешка в километража 10% по евро-норми,дори наскоро беше коментирано.Така, че 190-19=171.Всичко си е в нормата.Иначе и моето Пунто пълни километража 180, но като извадя грешката си,"идва в книжката"!
              Мен друго ми е интересно - как изобщо някой може да си вярва дотолкова, че да го напише тук?!?!?!?Аз имам същото Браво. Изправно е, имам му доверие и си поддържам скорост от 140. Но при 160 предницата олеква.А в това за грешката не съм напълно убеден. Може и да е заложено, но доколко е така е спорен въпрос. П.С. Не се заяждам но, те хванах Иначе и моето Пунто пълни километража 180, но като извадя грешката си,"идва в книжката"! Спомняш ли си спора ни за скоростта?Чел съм много твои постове и мисля, че често с право триеш сол на главите на някои колеги, но тогава не беше прав. Обаче това ще го загърбим на по бира. Съгласен?

Коментар

Грешка та грешка - ами ако километража греши в другата посока и към тези 190 трябва да прибавим 19?Аз лично съм привърженик на идеята за понижени от производителя показатели. Същото като с маслото - буквално трябва да ти изгори 3-4 литра на 10 000 за да го приемат за дефект. Тук мисля че е същото - дават максимална скорост и ако не я постигнеш - спокойно можеш да отидеш да направиш рекламация (ако колата е нова разбира се. Надали някой мисли за нас, дето новите ни коли се раждат директно в пубертета ). Та това презапасяване съчетано с малко попътен вятър и малко надолнище могът да направят скорост от 190 напълно реална за тази кола. Виж 240 може да развие на кукуво лято ... но това е друга тема.

Коментар

kkp написа:
                  Грешка та грешка - ами ако километража греши в другата посока и към тези 190 трябва да прибавим 19?Аз лично съм привърженик на идеята за понижени от производителя показатели. Същото като с маслото - буквално трябва да ти изгори 3-4 литра на 10 000 за да го приемат за дефект. Тук мисля че е същото - дават максимална скорост и ако не я постигнеш - спокойно можеш да отидеш да направиш рекламация (ако колата е нова разбира се. Надали някой мисли за нас, дето новите ни коли се раждат директно в пубертета ). Та това презапасяване съчетано с малко попътен вятър и малко надолнище могът да направят скорост от 190 напълно реална за тази кола. Виж 240 може да развие на кукуво лято ... но това е друга тема.
                  Колега, не ми се играе да смятам, но 190км/ч са около 50 метра в секунда. Освен това максималната скорост се определя от оборотите на двигател, трансмисия. Разлика от 20 км/ч спрямо заложената по книга е много.Чета какво ли не за развити скорости, но истината е една - веднъж ми се наложи да бързам и по магистралата от Чирпан до София поддържах скорост от 140 ( с изключение на един кофти участък около Пазарджик ). За целия този път ме изпревариха около 7-8 автомобила. Е как става това? 140 не е кой знае каква скорост. А ако сложим прословутата грешка, то съм карал със 120. И ще изпреварвам всичко по пътя?Леле, е*аси Офтопика.

Коментар

Ехее ... а ако не бързаш с колко караш по магистралата? И мен ме изпреварват малко коли (аз поддържам 140-160 по магистралата), но тези дето ме изпреварват го правят качественно. В смисъл докато ги видя в огледалото за обратно виждане и вече ги няма. С колко ли карат те? С 170 може би? ХАХАА за максималната скорост си прав че се определя от обороти и трансмисия, но тя никога не е изчислена да е в червения сектор на последната предавка. Не казвам че е полезно но не е невъзможно!

Коментар

Lane Staley написа:
                      Спомняш ли си спора ни за скоростта?Чел съм много твои постове и мисля, че често с право триеш сол на главите на някои колеги, но тогава не беше прав. Обаче това ще го загърбим на по бира. Съгласен?
                      А ти не допусна ли, че колата може да е била в някой горе-долу на твоите години и този някой да са го натопили пред мен после? А и бой щеше да яде. Естествено, че става дума за синът ми.Не съм толкова изкукал, че да карам дизелов автомобил на максималните му обороти през лятото
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

1 - извинqвам се за англиискиs но не съм унас и тук нqма кирилица2 - 4е предницата улекжа - жqрно е , 4е е на 6 хилqди и не знам колко оборота - и тожа е жqрно , 4е от софиq към пазардйик е нанадолно .. съ6то е жqрно , ама жи казжам колко показжа6е километрая ( тжа 4е лъйе е едно на ръка) ... а за реиса какжо да кайем ..За такива случаи има конвертор от латиница на кирилица - долу вляво подполето за писане, така че няма оправдание! Поздрави kiro_of_the_day
                        тел. 0883437022

Коментар

Принципно и аз съм съгласен за това че в книжката пише максимална скорост 170, но и според мен при подходящи условия е възможно постигането на по добри резултати. Като имаме предвид че при 4000 оборота скоростта е около 125-130км/ч при максималните 6500 след които почва червения сектор с колко ще се движите? Аз лично за проба съм постигал и по добри резултати от 170 но някакси не се чуствам комфортно и за това с повече от 160 не карам. А за това колко ви е верен километража може да си направите сверка с КАТ стига да ви се плаща глоба. Достатично е да минете с леко превишена скорост покрай някоя патрулка и веднага ще разберете верен ли е.

Коментар

С риск да ос*рем темата още повече - колега Lane Staley, колкото и да не ти се вярва аз съм вдигал 180км/ч на Тракия между София и Пазарджик, по леко надолнище, разбира се. Също така педала на газта имаше оооооооще малко дерман за натискане. Не знам в какви обороти, защото нямам оборотомер. Ако не вярваш ще те кача на поход до Пазраджик, където ще черпиш една каса бира , когато километража удари 180 Иначе за 240 и дума не може да става :D Колега Резко, сравнително точна проверка на разхода се прави само от пълна до пълна бутилка, при това на една и съща газ колонка, така че изобщо не гледай стрелката за нивото на газта в бутилката.
                            M-Benz E 250 TD 150hp
                            M-Benz 200d 75 hp
                            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

напротив, прави се на празна бутилка до празна бутилка
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

айде почна се пак безсмислен спор .. Надали разликата в замерването ще е повече от половин литър Още нещо странно - сега бях в София и на връщане реших да си направя експеримент - пуснах климатика и я закотвих на 110 - изненада пак 10 литра Чудя се дали този клапан за високите обороти ( дето пуска газта) не е прекалено развъртян ? може ли да е от това , щото на отиване нправи 7 със 100 и климатика пусках даже замалко ... или пък съм случил на кофти газ ?
                                тел. 0883437022

Коментар

Working...
                                X