Искам да попитам дали Типо-то ми е нормално да гори по 10 л. на градско. Това е лятото. Зимата в студа разхода става един толкова сериозен, че ме е срам да го кажа. Колата е на бензин - стандартен карбуратор. Модел 1989 г. Двигателя е 1.4. Казаха ми (познати), че не трябвало да гори повече от 6 на градско и че е хубаво да я закарам на някакви центровки и регулиране. Така ли е или е нормален такъв разход на тоя двигател?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо 1.4 - 1989 - 10 л. бензин на градско - нормално ли е?
Collapse
X
-
Според братушките (http://www.catalog.auto.ru/fiat/tipo/6408.htm градско-8,8/100 за твоя двигател. Моята е моно, но гори и тя горе-долу толкова, а ако я ръчкам до 5-6К качва и към 12. НО все пак говорим за коли на по 15-16 години, а данните са за нови..FIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
Моето Типо също е 1.4 само, че е моноинжекцион - може да е малко в страни от темата, но гори 9л. градско, а зимата отива над 11 Освен това това купе идва малко "тежко" за двигател 1.4 и колата не е пъргава. Според мен разхода ти може да е малко над нормалния. А ако пък го "понастъпваш на тръгване" тогава нищо чудно и да ти качи 10л. Все пак ако имаш описание погледни какъв разход му дават.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Re: Типо 1.4 - 1989 - 10 л. бензин на градско - нормално ли
Моето Типо е също 1.4, 1989 г., но е моно. Разхода ми е 10/100 градско лятото и около 12/100 зимата. Извънградско около 6.2-6.5/100.И аз съм се чудил дали не е множко, но като гледам другите отговори на въпроса ти - явно е нормално.Реглажи и центровки, нови филтри, свещи и т.н. може и да смъкнат малко - около 0.5 литра, но ще е временно и не е чак толкова голяма работа.Затова аз лично не пипам техниката докато работи. Щото лоша центровка и отиваш на 15/100 ((Пък и както някой тук е казал - зависи и как го караш. Ако държиш над 4000-5000 оборота и имаш този разход - трябва да черпиш :D
Коментар
-
zdrasti,i az sym s takowa,разхода на бензин ми беше 10-11/100 градско около6/100 на дълго,и затова го обгазих, сега разход газ-6-7/100 на дълго,около 10/100 градско,явно не ми е бил добре регулиран карбуратора,защото на газ ми даде почти същия разход, ама на бензин сега само ще я паля зимата и ще карам когато ми свърши газтаОбгазявайте се братяааааааа.......типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Разход Типо
Толкова е разхода на Типо за градско.Няма значение ,че си 1,4.Това е типично за италианските коли-малко по-голям разход за града,иначе извънградско,както останалите.Единственото,което можеш да направиш,е да си смениш въздушния филтър и да караш по икономайзера,когато си в града-ще свалиш 0.5-1 л.Това е от личен опит.Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp
Коментар
-
разход
И аз съм с Типо 1.4 карбуратор 1993-та година. И на мен си ми гори 10 на сто градско. На извънградско 6.5 или малко по-малко. Ама няма как - 74 коня просто си искат да ядат. Няма как да имаш коне пък те да стоят гладни :D По тоя повод и покрай новите цени на бензина аз се газифицирах. Първия ми разход на газ е 12 на сто градско, ама побутнах по делкото и сега ще видя как ще е при следващото зареждане.минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
peter написа:И аз съм с Типо 1.4 карбуратор 1993-та година. И на мен си ми гори 10 на сто градско. На извънградско 6.5 или малко по-малко. Ама няма как - 74 коня просто си искат да ядат. Няма как да имаш коне пък те да стоят гладни По тоя повод и покрай новите цени на бензина аз се газифицирах. Първия ми разход на газ е 12 на сто градско, ама побутнах по делкото и сега ще видя как ще е при следващото зареждане.минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар