Е че всичко беше сменено преди 15000. Просто предишния диск се оказа ментовка!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съеденител за Типо - какъв и от къде ?
Collapse
X
-
||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
При 1.4 педала наистина е ДОСТА по-твърд от други коли, които съм карал. Това се дължи отчасти и на прекалено дългото жило - около 1м при 1.4 и около 50см при 1.6. Жилото прави доста кофти чупки преди да влезе в купето и ако е сменяно и сложено неправилно (например над тръбичките от сервото) жилото прави буквално остър ъгъл. Предишния майстор и при мен си беше оставил ръцете и самото жило е било опъвано с клещи и стояха следите от надрано. Оттам жилото задираше в кожуха точно на чупката при влизане в купето. Накрая си го смених сам и сега е малко по-мек педала. Жилото го напълних с течна грес яко А тези AP марка на Federal Mogul ли са (като Champion, АЕ и т.н.)?Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Така, след малко проучване се оказа, че при модела 1.4 жилото трябва да е по-късо и не трябва да прави първо завой и след това през вилката и накрая контра гайката за регулирането, а точно обратното - контрагайката е на вилката като на Самара. Така пише в дебелите книги. Гледах в сайта на Христо и там има точно две жила - по-дълго и по-късо. Конструкцията на автомобила позволява да се сложат и двете. При мен е сложено такова от 1.6, 1.8, дизел (по-дългото). Не знам дали фабрично или е сменяно в Италия защото колата си я докарах от там и отпада възможността за намеса на български "майстор".Сигурно ще си купя от Христо по-късото жило, за 1.4 дето си го дават в ръководството на Фиат, но имам един въпрос към колегите дето са си го сменили сами, гледам че spark сам си го е сменил. Та въпроса ми е незнам само как се измъква гуменият тампон от купето (където влиза жилото), всичко друго разкачих за да смажа жилото, но само от там не можах да го измъкна, а като гледам в книгата трябва да излиза на ръка ама не може. Има ли някакъв "чалъм" и как става, че искам да си сложа оригинално жило, по-късо както си е по книга.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар