Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатика, работи постоянно *FIXED*

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с климатика, работи постоянно *FIXED*

    Здравейте,Вчера ми се случи следното нещо:Тръгвам си от работа, пускам вентилатора (само вентилатор, без клима) на втора степен усещам, че духа адска жега и го спирам. До тук нищо нередно. Продължавам да си карам аз и по едно време усещам, че ми духа студено от отворите на централната конзола. Пробвам да пусна вентилатора обаче той не работи. И така разбирам че климатика (компресора) работи постоянно, а вентилатора не иска да тръгне на нито една степен, като диодите за климатика и въздуха в купето светят дори като са изключени, но не толкова ярко, а съвсем лекичко. Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем нека ме насочи или поне кажете в кой сервиз да я закарам за подобен проблем. Благодаря предварително.
    Lancia Y, 1.2, 60

    #2
    имаше подобен проблем съвсем наскоро обсъждан във форума. по спомени или някакъв съединител на компресора беше или платката на управлението пусни търсачка
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

    Коментар


      #3
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...%EE%F0Това е темата, но няма решение.
      Lancia Y, 1.2, 60

      Коментар


        #4
        По спомен от схемите на реното ми мога да кажа че един диод има които разделя веригата когато вентилатора на радиатора работи от загряеване да не работи компресора и обратно когато е включен климатика през диода пуска релето за перките. Така и не го намерих диода при реното и монтирах допълнителен бутон. Защото като загре и пусне перките пускаще и компресора. Та диода е изгорял ипропуска и в обратна посока.
        Обичам си работата.

        Коментар


          #5
          Проблемът ми е решен. Оказа се, първо че имам заминали клеми към управлението на вентилатора за купето и второ конектора, който влиза във врътката за степените на вентилатора също правеше проблем, след изваждане и вкарване всичко заспа. Добре че елетричаря във вантотрейд беше в отпуск та оправихме проблема с приятели.
          Lancia Y, 1.2, 60

          Коментар


            #6
            клима

            иначе можеше да дадеш доста пари на ----- а сега си доволен че сам си си оправил проблема :D
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

            Коментар


              #7
              Иначе щяха да ми резнат главата през петите, като не мога да стоя и да ги гледам какво правят и колко време им отнема. Кой майстор ще ти вземе 10-20лв. като може 60-100 без да прави нищо.
              Lancia Y, 1.2, 60

              Коментар

              Working...
              X