Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем със свещите на BRAVO-HGT ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем със свещите на BRAVO-HGT ???

Днес реших да сваля свещите на HGT-то да ги видя какви са на цвят обаче като извадих лулата на първата свещ видях че е мокра светнах с фенерче в отвора кадето се намира свеща и там имаше около един пръст вода другите свещи са сухи само тази която е най-близко до ангренажния ремък е мокра,подсуших водата която на мирис е като антифриз и на допир е леко мазно, и сложих пак лулата оставих колата да поработи 10 минути и пак свалих лулата нямаше повече вода, иначе колата си работи нормално не губи антифриз, ако някой може да помогне ще бъда много благодарен !!!
    FIAT BRAVO 2.0 20 HGT

Да си доливал скоро антифриз или да си мил двигателя.Това е .Винаги се пълни тоя цилиндър.Не ти ли прекъсваше?
    FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Ако си я взел скоро може предишния собственик или джамбазина да са свършили тази работа, не от друго ами от немърливост.
      Bravo HGT 2001

Коментар

благодаря много за отговорите, колата я купих скоро преди месец, изглежда джамбазина е правил нещо, иначе колата не ми е прекъсвала върви си перфектно на ниски обороти двигателя не помръдва работи много равномерно, и да питам още нещо, да сменя ли свещите че тая мократа свещ малко е ръждясала
        FIAT BRAVO 2.0 20 HGT

Коментар

и кво антифриза/водата или каквото и да е/ викате си седи без да се изпари оттам 1 месец при положение, че колата вдига 90 градуса минимум
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

metall11 написа:
            благодаря много за отговорите, колата я купих скоро преди месец, изглежда джамбазина е правил нещо, иначе колата не ми е прекъсвала върви си перфектно на ниски обороти двигателя не помръдва работи много равномерно, и да питам още нещо, да сменя ли свещите че тая мократа свещ малко е ръждясала
            Ами не че е задължително ама не е лошо да ги смениш. Според ме си сложи двуполюсни на NJK, малко са по-скъпи, но са може би най-добрите
            Bravo HGT 2001

Коментар

metall11 написа:
              Нещо, което работи - не се сменя! Ръждата отвън не им пречи да работят.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

абе само на pakumba ли му направи впечатление факта, че водата/антифриза са стояли там доста време и не са се изпарили?!??
                "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

смених свещите сложих DENSO - K20TXR , защото ги вземам от един познат с отстъпка, след като подсуших водата около свеща съм минал около 25 километра и днес като сменях свещите нямаше повече антифриз около свеща, надявам се и да не се появява повече :D, pakumba - според теб от каде може да е този антифриз ??? Благодаря на всички за отговорите !!!
                  FIAT BRAVO 2.0 20 HGT

Коментар

Хм това с антифриза наистина е малко странно да не се е изпарил при тея температури на двигателя!
                    now. BMW E39 523i '98 170hp
                    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

dimmX написа:
                      Хм това с антифриза наистина е малко странно да не се е изпарил при тея температури на двигателя!
                      Не знам как е при 2.0 ,но на 1,8 мотора лулите затварят плътно отвора за свещите дори при издърпване правят вакуум.Дали не е така и при 2,0 мотора и ако е така къде да се изпари този антифриз.Друг е въпроса ако уплътняват добре да не би малкия дявол да идва при теб.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И аз имах точно същия проблем. След като купих колата, като позагрееше, почваше да прекъсва. Оказа се, че преди да я пуснат за продажба са мили двигателя с пароструйка. Така се вкарва вода под налягане в кладенчетата, където са свещите. Горе са запушени с гумени шпули и водата дори и загрята не може да се изпари! Ела да видиш какво става! Като загрее двигателя-вътре е направо като тенджера под налягане. А при мене бяха мокри всичките свещи- с по 4 см. вода вътре. За това - изключително внимателно миене на двигателите с пароструйка! Големи проблеми после. Подсушават се свещите и проблема изчезва.

Коментар

Tornado написа:
                          dimmX написа:
                          Не знам как е при 2.0 ,но на 1,8 мотора лулите затварят плътно отвора за свещите дори при издърпване правят вакуум.Дали не е така и при 2,0 мотора и ако е така къде да се изпари този антифриз.Друг е въпроса ако уплътняват добре да не би малкия дявол да идва при теб.
                          лулите наистина затварят плътно отвора на свещите и като ги вадя се вижда че правят вакум, не мога да разбера какво означава "малкия дявол да идва при теб" можеби да имам проблем с цилиндровата глава , но откакто ги подсуших антифриз не се е появявал поне засега като навъртя още малко километри пак ще проверя !!!
                          FIAT BRAVO 2.0 20 HGT

Коментар

Карай си спокойно, колега.И не мий двигателя с вода.И не давай да го мият по автомивките.И аз си направих такава мизерия с миене.Следващия път като мия двигателя,това ще бъде при продажбата на колата.Както вероятно е станало при тебе.
                            FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Working...
                            X