Колеги появи се следния проблем с моето Пунто 55. След като колата е работила и загася, след време не иска да запали, върти но не запалва.Пробвах с бутане и дърпане- пали веднага.В момента колата е в двора и не иска да запали.Ако я закарам на самоход на комп. диагностика ( подлежи ли на такава?) дали ще се открие проблема или направо в ел. сервиз.Четох подобни теми и предполагам, че е нещо по ел. инсталацията.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунтото върти но не пали.
Collapse
X
-
mentor написа:Май избързах с въпроса си без да съм отработил всички варианти.Зачистих контактите на този куплунг свързан с датчик насочен към коляновия вал и колата взе че запали.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
това колега което си показал на снимката е точно датчик на коляновия вал, аз сменявах такъв преди няколко седмици, на мене почна да ми гасне в движение при топла кола като въобще неработеше добре колата а прекъсваше и като почаквах 5-10 мин след това палех и тръгвах, като го смених този дотчик вече нямам такъв проблем, най-добре когато ти изгасне колата да го замериш там на буксата с мултицет-трябва да показва мисля че до 750, това е, успехФиат Пунто 1,2 HSD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар