Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на задно окачване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на задно окачване

Здравейте на всички!Не съм много наясно със смяната на задното си окачване на Tipo-то,и за да не съжалявам след това питам, как точно се сменя, виждам че амортисьора се държи на два болта, кой се развива първи и ако може да ме осведомите къде точно се намира горния........Благодаря предварително!

Кое точно искаш да сменяш от задното окачване?
    In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
    Фиат Стило 1.6

Коментар

Конкретно амортисьорите......

Коментар

като махнеш гумата и на гредата ще видиш 1 дупка,там вътре е болта,глава 15гайката му си е заварена за моста

Коментар

Колега много благодаря за информацията,всичко е както казваш,само че при мен има малък проблем,главата на болта не съвпада точно с дупката и немога да вкарам гедорето..........какво бихте ме посаветвали,да пробвам от друго място с друг инструмент или да разпробия дупката за да мога да вкарам гедорето.....?

Коментар

Разпробий отвора.И при мен от едната страна е така-стана само чрез разширяване на отвора за ключа.И не забравяй като вдигнеш колата на крик,да подложиш трупче под носача и да свалиш малко крика да свиеш пружината.Успех,и внимавай да не изтървеш вътре някой винт,че няма вадене,направо нов.
            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

lu40 написа:
              .......и внимавай да не изтървеш вътре някой винт,че няма вадене,направо нов.
              Има вадене - като се изтъркаля пада под задната седалка Поне аз от там го извадих.
              FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
              ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

а аз си продадох колата с един камък 15,няма от къде да се извади

Коментар

brat_John написа:
                  lu40 написа:
                  Има вадене - като се изтъркаля пада под задната седалка Поне аз от там го извадих.
                  и аз от там го извадих на моята темпра комби, но докато открия че талянеца е предвидил такова място бая клетви отнесе :D
                  TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                  UNO 1.0 FIRE

Коментар

я кажете от къде,от вътре или отвън на купето,аз преди 2 години циклих 2 часа с некви приспособления да го извадя ама Ц

Коментар

stef написа:
                      brat_John написа:
                      lu40 написа:
                      и аз от там го извадих на моята темпра комби, но докато открия че талянеца е предвидил такова място бая клетви отнесе :D
                      Верно,я кажете,че и аз май търкалям един болт отзад.Stef,понеже и моята е комби,откъде по-точно го извади?
                      Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Гредата, в която е направен отвора за ключ продължава в купето. Под кечето има пластмасова тапа. Премахвайки тапата се открива отвор, през който можете да извадите онова, което сте изпуснали в гредата.
                        Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Като вдигнеш задната седалка, "рогата" - аз така ги наричам - свършват под нея. "Тръбите" на края не са затапени и от там трябва да излезе. Би трябвало при тебе да същото тъй като какво е Темпрата ако не Типо с багажник
                          FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                          ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Working...
                          X