Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стрелката на километража на "Типо"-то ми подскача

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стрелката на километража на "Типо"-то ми подскача

Колата е Фиат "Типо" но не с дигиталното табло а с нормално. Проблема е, че при ниска скорост някъде до към 40-50 км/ч стрелката на километража подскача нагоре-надолу и когато се вдигне малко скоростта се заковава както трябва. Казаха ми, че някакво жило може да е износено. Така ли е и ако да във възможностите ли е на неспециалист като мен да си го сменя сам ако има откъде да се вземе?

.............

Коментар

А къде точно се намира това жило?

Коментар

..................

Коментар

1115 написа:
          Ами завива се с метална гайка(муфа или там каквото е) за задния край на скоростната кутия - там където влизат валовете за задвижване на колелата. (абе днес като си дойде жена ми ще погледна да не те излъжа сега). После влиза в купето некъде около сервото на спирачките . Километража се развива от четерите си винта (скрити са зад капака на лявата колона и отдясно на километража под една пластмасова ....абе пластмасов пиниз ). Издърпваш леко километража и откачаш жилото, което се закрепя с пластмасова щипка.
          Точно така е както каза. Свалих таблото и разкачих жилото от накрайника, който влиза в таблото. Разкачих и другия накрайник, който е под капака. Жилото е с едно такова квадратно сечение, което явно се върти по време на движение на колата. Капнах му малко масълце сглобих обратно и километража си заспа. Много съм доволен. Благодря.

Коментар

Имах подобен проблем при УНО но жилото така беше премерено че няма от къде да бръкнеш да го освободиш от таблото.По невнимание го счупих горе и брах много ядове.Затова ако ти се стори че е късо първо го освободи от скоростната кутия.Този проблем може да се пооправи ако на старото жило със спринцовка вкараш масло.Аз мойто като го счупих почнах да търся из магазините и в Плевен не намерих.В София ми дадоха някакви цени от порядъка на 45 лева но те не ме устройваха.Накрая го занесох на един стругар който ми направи една втулка и ми смени даже и бронята му всичко това за 10 лева.Карам вече 2 година с въстановеното.Опитай първо с масло .Успех и дано не го счупиш отзад защото е много шибано
            АЛ.ПЕТРОВ
            FIAT PUNTO 1.2 8V

Коментар

Working...
            X