Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

бензиновата помпа като свърши бензина ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

бензиновата помпа като свърши бензина ?

Колеги, за електрическата бензинова помпа и за цялата инжекция фатално ли е ако ти свърши бензина и нещо може ли да се прецака ?
    Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

окло 300 пъти е писано във форума по въпроса- все пак да ти кажа- да
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

помпа

разваля се помпата без бензин загрява и четките блокирват това става особенно като си на газ
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ако глътне въздух, спокойноможеш да си приготвишоколо 200-250лвза нова
        FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

soulkeeper написа:
          Мойта вече няколко пъти гълта, засега уж няма нищо ама...
          N.Y. State of Mind

Коментар

При свършване на бензина в резервоара НИЩО няма да се случи на помпата, стига да не стане навик, разбира се! Естествено собственика трябва да се усети, че горивото му е свършило и да не върти напразно. Защото точно така се повреждат помпите.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

sachma написа:
              soulkeeper написа:
              незнам на мен ми се беше сдлучило с темпрата доста отдавна и се скапа за това пуснах този постсега като се сещам че на скоро пак беше станало същото и след това просто трябваше да обезваздуша системата и си тръгна
              FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

не се скапва седнага отгоре на сичкото се чува доста преди да замине ама най добре ако нямаш бенз си извади бушона и готоо
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Я да питам и аз. Скоро ще си сменям горивният филтър. Проверих по ръководствата как се сваля, доже го видях като смених задните спирачни маркучи, но в Haynes-a се говори за изпускане на налягането в системата преди замяната на филтъра, та не намерих как точно става това и после как се обезвъздушава системата.Някой дето е сменял сам горивен филтър да каже. Колата е Брава 1.4 ако това има значение.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

sachma написа:
                    soulkeeper написа:
                    Какъв е този ваш навик да карата постоянно на светната лампа и после да мрънкате, че ви е свършил бензина.То и аз слагам за по 10лв ама слагам веднага щом светне лампата, а не да карам постоянно на светната лампа и като почне да придърпва тогава да слагам.
                    Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
                    Преди: Браво 1,6 16в SX

Коментар

blato написа:
                      sachma написа:
                      soulkeeper написа:
                      Какъв е този ваш навик да карата постоянно на светната лампа и после да мрънкате, че ви е свършил бензина.То и аз слагам за по 10лв ама слагам веднага щом светне лампата, а не да карам постоянно на светната лампа и като почне да придърпва тогава да слагам.
                      Аз ей така все по 10лв сипвам и аз...вече в бензиностанцията ми викат "запалката" :D
                      N.Y. State of Mind

Коментар

Явно проблема не е в бензина а в цената му аз исках да знам инцидентно ако се случи дали ще се скапе помпата или зависи дали имам касмет или неи ако се случи как става обезвъдушаването а и аз искам да сменя горивния филтъра и нямам газова уредба !

Коментар

Кат се случи сипваш отнякъде и караш и то само обезвъздушава.Само ако е дизел трябва да се обезвъздушава.
                          N.Y. State of Mind

Коментар

филтър

филтъра е пред задната дясна гума може и да има капак има скоба и фиртъра е свободен а маркучите са на скоби натискаш ги и се вадят има и едни на щуцери - развива се болта и готово е тече и малко бензин но това е и капачката на резервоара може да се развие предварително ако има налягане да освоводи малко а други видове нямат и филтър само този от помпата е аз доста време си карах филтъра в багажника на няколко места ми отказваха едни се навиха на втория път сигурно бяха забравили че съм ги питъл казаха ми че за 5 лв става дига е и какво да види при мен е на щуцери не може да развие болтовете и скобата на филтъра е разви единия и после целия филтър и стана а от едната страна не може да пъхне ключа но се разви както трябва то капе бензин в ракавите му но не се отказа смени го- инат беше и филтъра и майстора
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

като гледам има пласмасов капак ама събота или неделя ша го сменядано сичко да се развие лесно 4е като знам колко псувах докато сменя тампона на скоросната кутия - от ръждата по яка заварка за болтове няма Yellow_Flash_Colorz_PDT_29

Коментар

Working...
                              X