Вчера беше черен ден за моята колица. Паркирам на един паркинг в квартала и отиваме с жената да пазаруваме по магазините. Връщам се, паля, задна...и нещо жестоко остъргва предния десен подкалник като същевремено колата подскача 2-3 пъти. Викам си нещо стана с гумата. Като слезнах направо се облещих. Цялото парче от асфалта, дето е седяла колата плътно се е залепило за гумата. при това не само дето е стъпила ами стърчи по половин метър настрани и напред/назад. Леле, покрива 1/3 от цялата гума, а височината е близо 4 сантиметра. какво се оказва - онези идиоти от пътното, като кърпели дупките по улицата, оставили казана с разтопения асфалт (оня дето се слага като подложка, за залепване между слоевете), в близост до мястото дето съм паркирал и кактао се сещате, цялият асфалт изтекъл и навлезнал в паркинга. От прахта не се вижда че е е мек, а от жегите вчера се поразтопил досатъчно, колкото да се впие в грайферите на гумата ми (нови са - 1 и повече сантиметра грайфери), при това толкова силно, че да не може да се отлепи от въртенето и при движение. Махнах парчетата (големите) загладих протектора, но вътре в грайферите остана толкова много асфалт, че сега гумата бие като за световно, ще вземе да разбие лагерите, амортисьора и т.н. Изключих ASR-а, пилих гуми, въртях, суках, но асфалта снощи не излезна. 5 пъти минавах през една чакълеста улица, та острите камъни да зачистат каналите на грайферите, но освен полепнали камъни ефекта беше никакъв. Сега ще слизам да сминям с резервната, но как ще чистя асфалта от тази, просто си нямам на идея. Ако карам канал по канал, ще ми отиде уйкенда, а трябва да пътувам надалече. Ако някой има лек - нека сподели, а черпенето от мен. Бахти тъпата работа, нямам си друга работа та сега ще лъскам гума Yellow_Flash_Colorz_PDT_13
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се маха асфалт от грайферите?
Collapse
X
-
Улей по улей - ще добия квалификация за подготвящ гумите на рали автомобилите. Тези дето нарязват каналите според условията на пътната настилкаА ми се реве...Ако се бях сетил снощи - щях да снимам гумата така както е с парчетата и да подам иск към общината, та застрахователите да ми я платят като попове.
Коментар
-
Човече, не го чисти, а направо съди общината Това просто не е нормално! Не стига, че трябва да слаломираме заради дупките, ами и да внимаваме да не си отнесем асфалта вкъщи! Ти представяш ли си какво може да стане, ако това стане не на паркинг, а на пътя с висока скоростAlfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Мамичката им псета гадни!!!!!!! Ако имахме по-добре работеща съдебна система...Аз веднъж отивам до паркираната си кола и виждам 5 мазни мангала, подпряни на колата ми с лопатите барабар! Поправят асфалта! Малииии, като ги метнах, щях да им събера главите! Да видиш как чистят с работните дрехи пръските по колата ми!! Колкото си ги псувал, малко им е!! Жалко,че не са били наблизо!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар