Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се маха асфалт от грайферите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се маха асфалт от грайферите?

Вчера беше черен ден за моята колица. Паркирам на един паркинг в квартала и отиваме с жената да пазаруваме по магазините. Връщам се, паля, задна...и нещо жестоко остъргва предния десен подкалник като същевремено колата подскача 2-3 пъти. Викам си нещо стана с гумата. Като слезнах направо се облещих. Цялото парче от асфалта, дето е седяла колата плътно се е залепило за гумата. при това не само дето е стъпила ами стърчи по половин метър настрани и напред/назад. Леле, покрива 1/3 от цялата гума, а височината е близо 4 сантиметра. какво се оказва - онези идиоти от пътното, като кърпели дупките по улицата, оставили казана с разтопения асфалт (оня дето се слага като подложка, за залепване между слоевете), в близост до мястото дето съм паркирал и кактао се сещате, цялият асфалт изтекъл и навлезнал в паркинга. От прахта не се вижда че е е мек, а от жегите вчера се поразтопил досатъчно, колкото да се впие в грайферите на гумата ми (нови са - 1 и повече сантиметра грайфери), при това толкова силно, че да не може да се отлепи от въртенето и при движение. Махнах парчетата (големите) загладих протектора, но вътре в грайферите остана толкова много асфалт, че сега гумата бие като за световно, ще вземе да разбие лагерите, амортисьора и т.н. Изключих ASR-а, пилих гуми, въртях, суках, но асфалта снощи не излезна. 5 пъти минавах през една чакълеста улица, та острите камъни да зачистат каналите на грайферите, но освен полепнали камъни ефекта беше никакъв. Сега ще слизам да сминям с резервната, но как ще чистя асфалта от тази, просто си нямам на идея. Ако карам канал по канал, ще ми отиде уйкенда, а трябва да пътувам надалече. Ако някой има лек - нека сподели, а черпенето от мен. Бахти тъпата работа, нямам си друга работа та сега ще лъскам гума Yellow_Flash_Colorz_PDT_13

Много кофти случка, знам от опит . Не искам да те плаша, обаче аз друго освен да чистя гумата улей по улей с едно желязо, друго не измислих. И пак не стана като нова, но поне грайферите се очертаха...Някой ако знае друг начин, да сподели, щото с наш’те улици сигурно пак ще се случи...
    Пари от Интернет
    Всичко за колата
    Modsbg.com

Коментар

Улей по улей - ще добия квалификация за подготвящ гумите на рали автомобилите. Тези дето нарязват каналите според условията на пътната настилкаА ми се реве...Ако се бях сетил снощи - щях да снимам гумата така както е с парчетата и да подам иск към общината, та застрахователите да ми я платят като попове.

Коментар

според мен е най-добре при такава ситуация, да не пипаш нищо, а да викнеш кат да ти напишат протокол и от там при застрахователите..., нали затова им плащаме..
        ex Fiat Bravo GT

Коментар

Абе аз се сещам че при ниски температури този асфалт ще се напука и ще се начупи, но как да вкарам гумата в камерата на хладилника

Коментар

Човече, не го чисти, а направо съди общината Това просто не е нормално! Не стига, че трябва да слаломираме заради дупките, ами и да внимаваме да не си отнесем асфалта вкъщи! Ти представяш ли си какво може да стане, ако това стане не на паркинг, а на пътя с висока скорост
            Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
            Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Eто лекарството - здрава ръка, с "благи думи" (по отношение на общината и пътно строителство) и 2 часа от свободното ми време.Накрая половин литър бензин и телена четка.

Коментар

Мале мислех си че е зле положението ама сега като гледам снимките направо се плаша. Тия от общината са за бой и съд. Мога да те посаветвам само да си занесеш гумата на баланс за да не си прецакаш нещо по лагерите.

Коментар

Мамичката им псета гадни!!!!!!! Ако имахме по-добре работеща съдебна система...Аз веднъж отивам до паркираната си кола и виждам 5 мазни мангала, подпряни на колата ми с лопатите барабар! Поправят асфалта! Малииии, като ги метнах, щях да им събера главите! Да видиш как чистят с работните дрехи пръските по колата ми!! Колкото си ги псувал, малко им е!! Жалко,че не са били наблизо!

Коментар

малко късно май май ... но асфалта се разтваря с нафта ли4ен опит
                    Madness Motorsport
                    (\__/)
                    (='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
                    (")_(") signature to help him gain world domination.

Коментар

Дано да успееш да се справиш, но като гледам снимките работата не е лесна. И според мен е добре да навестиш застрахователите и евентуално след това да подадеш съдебен иск към фирмата извършила ремонта или общината.
                      BRAVA 1,4 12V
                      Nissan Navara

Коментар

Working...
                      X