колеги искам да ви попитам за един неприятен момент на моита мареа.Когато работи климатика всичко е о.к.Като го спра и след малко почва да мирише от парното много гадно.След известно време почти изчезва ама не еготино така.На тези коли има ли от някаде да изтича конденз от климатика тъи като при мен не капе ништо под колата докато работи климатика.Мерси предварително за саветите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
неприятна миризма
Collapse
X
-
Колега ето тук има доста изписано по въпроса!http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F0%E8%E7%EC%E0now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
-
..и аз съм в отбора, след спиране на климата мирише на спарено, после изчезва. ще да е от поленовия филтър ще го махна и ще пробвам без него, чак тогава ще го сменям че на ланчата така го смених с един дето струваше 12 лева и го хвърлих на 5тия ден, направо ми разказа играта за 5 дена за тва или хубав филтър или нищо.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
deadairplane
-
Гъбички!От това мирише.Живеят във вътрешната част на климатика.Най-често между ламелите на радиаторчето.Махат се...с много неща.В щатите продават специални препарати за целта,в БГ не съм търсил,вероятно има някакви...но не съм сигурен.Може да се пробва с белина,препарат за стъкла,нещо на алкална основа (ако не е алуминиев радиатора) и т.н.С времето там се натрупва слой прах и мръсотия от пътя,достатъчно влажно е и....това е идалната среда за разпространение на гъбички...които миришат точно на блато.Миризмата се получава в началото,докато се издуха останалия от предишното пускане конденз.После вече конденза се стича и...не мирише.Смяната на филтри не помага,не си хабете парите-трябва да се напръска с нещо,при това под високо налягане,за да измрат гъбите.Дезинфекцията на поленовия филтър не я коментирам...тя е отделна процедура...а и нямам идея до колко в Европа са на почит миещите се поленови филтри.Което ме подсеща за друго...момчета (и момичета).Правилото "когато работи,не го пипай" не важи за климатика.Нуждае се от редовна профилактика и старателно почистване всяка година.Иначе...се вмирисва на кочина...
Коментар
-
И аз имам проблем с миризмата в купето и се хванах да почистя дренажите за водата от предното стъкло, определено има подобрение но пак остана съвсем лека миризма, почистих и вентилатора на парното сега остана само да напръскам климатика с антибактериален спрей, ето малко снимки от ремонта дано да са полезни на някого !!!FIAT BRAVO 2.0 20 HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар