Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бравата на Bravo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с бравата на Bravo

Имам следния проблем и се надявам накои разбиращи от авто ключалки и брави да помогнат.Първо: още като си купих колата на дясната врата бравата не можеше да се заключва и отключва с ключа, ако се врътне с ключа в лявата централното заключва и отключва и двете врати така че колата не е седяла отключена и проблема не ми се стори страшен, а пък и заради лизинга още съшия ден при покупката се оказах и с аларма (с нея също без проблем централното си заключва и отваря и двете врати) така че не ми се струваше сериозен проблема и така си карах.второ: вероятно накакво следствие от първото , от преди няколко месеца тази дясна брава започна да ми прави следния номер при отключване независимо дали с алармата (централното) или пък от вътре с ръчката на вратата палчето изкача и след това пак пада надолу по средата (нито отворено положение нито затворено) и се чува звук като че пак се заключва, при това положение вратата не се отваря нито отвън нито отвътре, даже и опити с дистанционното на алармата ако правя заключва добре но при отключване пак изкача и пада до средата, вратата при това състояние не се отваря никак, номера го прави независимо как е заключена преди това (с алармата, с ключа и ли отвътре с бутончето)когато стане така, тъй като съм опитвал какво ли не и случайно открих как да я оправям поне за известно време, значи излизам от колата с ключа в ръка, заключвам колата (с алармата, тъй като съм пред дясната врата а там ключа не работи), вкарвам ключа връткам малко в ляво в дясно изваждам го , отварям колата (пак с дистанционното) и бутончето изкача и застава в горното си положение, вратата си е отключена и си работи нормално (докато след време не реши пак да направи номерчето). . незнам как става но това оправя вратата.свалих кората на вратата и се надявах да намеря някоя пластинка или пружина която ту закача ту не закача и ми прави тези номера но след кората следват други железа и достъпа до бравата е труден без да разглобя всичко ( а пък ако го разглобя и има счупени части не знам дали ще сглобя нещата), ако някои е имал подобни проблеми да помага.
    FIAT Stilo 1.4 16V
    FIAT Bravo 1.6 16V (преди)

Ами имах същия проблем с бравата на Типото ми. Абсолютно същия. Реших го като отворих кората, смазах всичко по бравата и центровах щангичките за лосчето и дръжката (май проблема беше точно в тази щангичка). Въпрки това от тази (дясната ) брава немога да командвам по-никакъв начин централното. Когато му дойде времето ще я сменя защото мисля че проблема идва от следното нещо. Когато не е добре затворена вратата и се задейства централното (аларма или при мен когато дам на контакт се заключват вратите) съответната врата се опитва да се затвори но неможе и мисля, че така се разваля бравата.Бих те посъветвал да провериш за лосчето и ако не е то да си намериш нова брава, но сигурно е доста скъпа, а предполагам S.H. ще крие подобна изненада.Освен това не съм много сигурен че бравите с на Типото са подобни дори, така че проблема може да е другаде.

Коментар

Working...
    X