Колеги, сблъсках се със следния проблем.Исках да си махна дебитомера, за да си го изчистя, та знаех, че ми трябва торкс Т20 с отвор (дупка) по средата.Намерих си такъв ама се изненадах...Торкса си е звезда със 6 лъча, ама винтчето е с 5 лъча, а такова до сега не съм виждал.Някой знае ли дали това е стандарт и от къде да си намеря въпросното инструментче, за да си го махна...Та ето така изглежда винтчето...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Винтчета -> Дебитомер -> Как?
Collapse
X
-
Здравей колега и аз се сблъсках с този проблем,но намерих начин да ги развия без торкс,а със клещи стискаш силно в основата на винта където е по голям диаметъра и въртиш.Отначало докато се развие винта е малко потрудно,но все пак са само два винта.Успех с начинанието.От самото развиване аз разбрах,че няма никаква полза дебитомера си беше чист.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
idm написа:Правиш един прорез с ножовката и после с една голяма отверка развиваш и си слагаш стандартни болтчета след операцията.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Това упражнение го правих и аз преди 1-2 седмици. Купих си торкс от Бриколаж и нямах проблем със развиването - на моята кола винтовете са с 6 ъгъла.Отвътре се оказа сравнително чист - успях да го почистя с клечки за уши и спирт. Там където е всъщност елемента не може да се бръкне с клечката и трябваше да го поолея със спирта за да се почисти.В крайна сметка не усетих никакъв ефект от почистването ... колата вървеше както и преди - добре
Коментар
-
Aз мислих да вадя целия въздуховод от филтъра до дебитомера, но не успях да откача показаната по-горе букса. Помъчих се малко и се отказах, а все си мисля, че в сервиза на Кафеджиев едно момченце много бързо я откачи, пръсна я със спрей и я закачи отново. Местенцето при нашите коли е гадничко и не ми се развиват винтовете точно там на място. Ако извадите добра идея ще я ползвам, а аз ще отита до сервиза, да видим какво ще ме посъветва по въпроса същия тоя юнак.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
maiska
Реклама
Collapse
Коментар