Много ми е остарял материала на радиатора на климатика и алуминия вече се рони на места и искам да запуша теч ако открия такъв преди да го напълня догоре - за да знам, че няма да изпусне ... за добавки не ми предлагайте да търся като алтернатива щото нещо не ми се вижда сигурно и здраво с тези химии ... кажете как да го калайдисам или с телоподаващо да пробвам да църна на дупчицата ама без да го разрежи още повече като оксижен ... кой е най-удачния вариант за лепене на алуминиевия топлообменник пред радиатора?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
с какво се запоява или заварява алуминий? (от климатика)
Collapse
X
-
Ако наистина искаш да заваряваш топлообменника на климатика то това е невъзможно и не виждам кой ще го направи или пък ако се намери то той ще го направи само заради печалба.Варианта при теб е само един-нов радиатор/топлообменник/защото и налягането там май е доста високо и няма смисъл от заваряване.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
По принцип има апарати работещи под аргонова защита и с тях се заварява алуминий най-добре. Има и алуминиеви електроди, но мисля че Тornado е прав. Налягането там май се движи около 20bar и варианта нов е по-добър. Но виж консултирай се със специалисти в областа и тогава действай.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Re: с какво се запоява или заварява алуминий? (от климатика)
niko_ymn написа:Много ми е остарял материала на радиатора на климатика и алуминия вече се рони на места и искам да запуша теч ако открия такъв преди да го напълня догоре - за да знам, че няма да изпусне ... за добавки не ми предлагайте да търся като алтернатива щото нещо не ми се вижда сигурно и здраво с тези химии ... кажете как да го калайдисам или с телоподаващо да пробвам да църна на дупчицата ама без да го разрежи още повече като оксижен ... кой е най-удачния вариант за лепене на алуминиевия топлообменник пред радиатора?
Коментар
-
Благодаря за последния пост. Относно предните две мнения - аз просто 200-300 лева за нов радиатор не мога да отделя. Проверка под вода като на вулканизатор. Мястото е лесно за достигане след изваждане на цялото тяло и смъкване на странични П-образни планки. На илюстрацията съм го показал. В най-лошия случай ще ми излезе едно пълнене до горе на загуба ако не издържи. Длъжен съм да опитам.
Коментар
-
клима
е това няма кой да ти го направи всеки ще ти каже поне втора употреба има и по ефтини аз имам една трабичка за запояаване и вече 2 години е така не се немат или ми търсят около 70 лв а човек кадето лепи алумини ми каза 3 лв на см.но трябва да се извади трабичката а тя е 1 м. около двгатела
Коментар
-
Алуминий може да се запои с най обикнивен тинол . Причината поради, която не става по нормалния начин, т.е. калайдисване и запояване е, че след като се почисти, алуминия много бързо се окислява и окиса пречи да се направи добра спойка. Затова се процедира по следния начин - повърхността се покрива с нещо мазно (масло, например) и се почиства идеално - така остава тънък филм от мазилото, който я предпазва от окисляване. След това се калайдисва. Мощността на поялника трябва да е съобразена с големината на детайла - с други думи, колкото повече, толкова по-добре.п.с.За неверниците - не спорете, става. В техникума, преди доста години не ми вярваха също. Запоих им две капачки от буркан и им дадох да пробват дали е здраво. Скъсаха материала до спойката, но тя не мръдна.Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
Коментар
-
syscop написа:Алуминий може да се запои с най обикнивен тинол . Причината поради, която не става по нормалния начин, т.е. калайдисване и запояване е, че след като се почисти, алуминия много бързо се окислява и окиса пречи да се направи добра спойка. Затова се процедира по следния начин - повърхността се покрива с нещо мазно (масло, например) и се почиства идеално - така остава тънък филм от мазилото, който я предпазва от окисляване. След това се калайдисва. Мощността на поялника трябва да е съобразена с големината на детайла - с други думи, колкото повече, толкова по-добре.п.с.За неверниците - не спорете, става. В техникума, преди доста години не ми вярваха също. Запоих им две капачки от буркан и им дадох да пробват дали е здраво. Скъсаха материала до спойката, но тя не мръдна.
Коментар
-
1115 написа:Абе хора - кадмия не беше ли отровен?
Коментар
-
Re: клима
kluchar написа:е това няма кой да ти го направи всеки ще ти каже поне втора употреба има и по ефтини
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар