Колеги сполетяме нещастие.Едно изродче DHL ми е*а мамта на колицата завчера.Слава богу че не ни утрепа но сега ми почват мъките по възтановяването. Та проблема ми е че се откъсна едно ухо от предната лява част на скоростната кутия и искам да го заваря.Интересувам се някой дали е правил нещо такова и дали корпуса е от алуминий.Дали материала подлежи на заварка щото има разни гадни сплави.Ако подлежи на заварка ще спася положението.Ако някой драсне някое наставление за свалянето и също ще съм благодарен.Знам че има сигурно много писано из форума но малко помощ няма да ми е никак излишна.След малко тръгва да се боря със застрахователите дано платят нещо и като приключа с тях трябва първо да се преборя с кутията за да мога да я откарам на тенекеджия.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Заваряване на скоростна кутия??? Свършено успешно!!!
Collapse
X
-
Корпусът е от алуминий, няма логика да е от друго. Имах проблеми с моята скоростна кутия в резултат на което имам една разпарчетосана на балкона и друга на колата. Разглеждал съм подробно чарколяците от интерес и мога да твърдя, че корпуса е от алуминий! Едва ли при твоят мотор ще е от друга сплав.Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Vladim написа:Корпусът е от алуминий, няма логика да е от друго. Имах проблеми с моята скоростна кутия в резултат на което имам една разпарчетосана на балкона и друга на колата. Разглеждал съм подробно чарколяците от интерес и мога да твърдя, че корпуса е от алуминий! Едва ли при твоят мотор ще е от друга сплав.
Коментар
-
pakumba написа:то си зависи къде е ударена, но щом е ударена ще е на място, което е достъпно и се вижда, за какво ще я сваляш за заварката? къв е проблема на място да стане?
Коментар
-
Махнах полуоските и се оказа че е отчупено парче от капачката на която е хванат маншона.Отчупеното се пада точно под скобата.Мисля че може да се реши проблема и там със заварка.Та имам питане към всички знаещи да сменям ли семерините така и така съм свалил всичко.И има ли още неща които си заслужават да бъдат подменени???Маншони и тем подобни гумени изделия.За сега са здрави но не знам колко още ще изкарат.И евентуално колко ще ми струват?
Коментар
-
Заварката стана перфектна.Просто нямам думи.Не се наложи даже да източвам маслото от кутията.Само яко почистване с телената четка и добро обезмасляване с кореселин.Сплавта от която е направена кутията позволява да се прави качествена заварка.Какво да кажа колеги освен че си спестих яко отъняване на джоба е разбира се.Но е по добърия компромис е хамалогията от свалянето и качването.Заслужаваше си.
Коментар
-
lov написа:Заварката стана перфектна.Просто нямам думи.Не се наложи даже да източвам маслото от кутията.Само яко почистване с телената четка и добро обезмасляване с кореселин.Сплавта от която е направена кутията позволява да се прави качествена заварка.Какво да кажа колеги освен че си спестих яко отъняване на джоба е разбира се.Но е по добърия компромис е хамалогията от свалянето и качването.Заслужаваше си.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар